Πολιτική

K. Μητσοτάκης: Σε έξι μήνες θα παραδοθεί στους πολίτες της Θεσσαλονίκης το πιο σύγχρονο και όμορφο μετρό

Δίνοντας συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ξεκίνησε την ομιλία του ο Πρωθυπουργός

Δίνοντας συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ξεκίνησε την ομιλία του στην παρουσίαση της Μελέτης Ανάπτυξης του Μετρό Θεσσαλονίκης, στο Καραπάντσειο Πνευματικό Κέντρο ο πρωθυπουργός. «Τα συγχαρητήρια του Χρήστου Σταϊκούρα έχουν μεγαλύτερη σημασία καθως προέρχονται από οπαδό της ΑΕΚ» είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: Προσεγγίζουμε και σε αυτόν τον τομέα την Ευρώπη και φαίνεται ότι δικαιώθηκαν οι δύσκολες αποφάσεις για τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος».

Η κυβέρνηση επενδύει στη βιώσιμη αστική κινητικότητα για τα μέσα μεταφοράς. Η Αττικό μετρό μετονομάστηκε σε Ελληνικό μετρό αφού διαχειρίζεται και το έργο της Θεσσαλονίκης και σε έξι μήνες θα παραδοθεί στους πολίτες το πιο σύγχρονο και όμορφο μετρό ευρωπαϊκής πόλης, τόνισε ο πρωθυπουργός για να συμπληρώσει:

«Δεν σταματούμε εδώ. Ο σκοπός της μελέτης που εκπόνησε η Αττικό Μετρό είναι τεκμηριωμένη και υποδεικνύει τις προτεραιότητες της επόμενης ημέρας για την επέκταση του μετρό και τη διάδραση με τα αστικά λεωφορεία καθώς και τον περιορισμό του αποτυπώματος άνθρακα. Οι συζητήσεις αυτές δεν πρέπει να πολιτικοποιούνται».

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι «η βορειοδυτική Θεσσαλονίκη επιτέλους βγαίνει από απομόνωση δεκαετιών». Όπως τόνισε, «η κυβέρνηση αποδεικνύει έμπρακτα το ενδιαφέρον για δήμους που ίσως να αυτοπροσδιορίζονταν ως κατώτερου Θεού».

«Σε αντίθεση με τον υφυπουργό Υποδομών θα κάνω πολιτική παρατήρηση η οποία σχετίζεται με τις ευρωεκλογές αφού το αποτύπωμα της Ευρώπης το βλέπουμε και στο μετρό και στη δυνατότητα διεκδίκησης της χώρας για έργα υποδομής και χρηματοδότηση που πατά στο αναβαθμισμένο κύρος της πατρίδας μας , τόνισε ο πρωθυπουργός.

Η μελέτη ανάπτυξητης που αναπτύχθηκε από το Αττικό μετρό είναι η πρώτη έτοιουε ίδους τα τελευταία 25 χρόνια περιλαμβάνει το70% της περιφερειακής εντότητας Θεσσαλονίκης Ο σχεδιασμός προβλέπει δύο γραμμες συνολικού μήκους 48 χιλιομέτρων με συνολικά 44 σταθμούς ,ε σημαντικά χαμηλότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα Σχεδιάζουμε το μέλλον βασιζόμενοι σε επιστημονικά εργαλεία δεν λειτουργούμε αυθαίρετα.

Το απόγευμα ο πρωθυπουργός θα είναι κεντρικός ομιλητής στη 49η τακτική γενική συνέλευση του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος. Η ομιλία του πρωθυπουργού είναι προγραμματισμένη στις 19:00 στο ξενοδοχείο Porto Palace.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu