Υποχώρησε από το υψηλότερο επίπεδο εδώ και περισσότερο από μία εβδομάδα
Ο καφές Arabica υποχώρησε από το υψηλότερο επίπεδο εδώ και περισσότερο από μία εβδομάδα, καθώς οι έμποροι στάθμισαν τις ισχυρές εξαγωγές από τη Βραζιλία και τις ανησυχίες για την ξηρασία εκεί.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης υποχώρησαν έως και 1,4%, αφού άγγιξαν το υψηλότερο επίπεδο από τις 30 Αυγούστου την Τρίτη, εν μέρει εν μέσω της έλλειψης βροχής στην κορυφαία εξαγωγική χώρα, τη Βραζιλία. Οι αποστολές πράσινου καφέ της χώρας αυξήθηκαν κατά 1,4% σε σχέση με το προηγούμενο έτος σε 3,41 εκατομμύρια σακούλες τον Αύγουστο, δήλωσε την Τρίτη ο όμιλος εξαγωγέων Cecafe.

Οι αποστολές της Βραζιλίας είναι εύρωστες «παρά τις συνεχιζόμενες αναφορές για προβλήματα εφοδιαστικής που προκαλούν καθυστερήσεις από τα κύρια λιμάνια καφέ», δήλωσε ο Tomas Araujo, συνεργάτης συναλλαγών στην StoneX. Ωστόσο, οι συνθήκες εκεί εξακολουθούν να φαίνονται ξηρές μέχρι το τέλος του μήνα, πρόσθεσε.
Ο καφές έχει σημειώσει ράλι φέτος εν μέσω ξηρού καιρού στη Βραζιλία, καθώς και ξηρασίας στο Βιετνάμ – το οποίο επίσης μόλις αντιμετώπισε έναν θανατηφόρο τυφώνα – αυξάνοντας το κόστος για τους καβουρμάδες και τους καταναλωτές. Ο καφές έχει γίνει «μια αγορά που καθοδηγείται από το κλίμα», δήλωσε ο Andrea Illy, πρόεδρος της ιταλικής εταιρείας Illycaffe SpA, σε συνέντευξή του στο Bloomberg TV.
Ενώ η εταιρεία μπορεί προσωρινά να απορροφήσει τα χαμηλότερα περιθώρια κέρδους, μακροπρόθεσμα μπορεί να χρειαστεί να μετακυλήσει τις υψηλότερες τιμές στους καταναλωτές – κάτι που θα βοηθήσει τις χώρες παραγωγής να επενδύσουν στην ανθεκτικότητα στο κλίμα, είπε.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Σούπερ μάρκετ: Σε ιστορικά υψηλά με 4 στα 10 η επιλογή προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας λόγω ακρίβειας
- Καμία αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ το Φεβρουάριο, σταθερό το πράσινο τιμολόγιο και μείωση στο κίτρινο
- Παπασταύρου: Από σήμερα (1/2) το πορτοκαλί τιμολόγιο ρεύματος για τις επιχειρήσεις
- AstraZeneca: Ο φαρμακευτικός κολοσσός εισάγεται τη Δευτέρα (2/2) στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης
- Bloomberg: Νέος κίνδυνος για την πορεία του πληθωρισμού από το ράλι του ευρώ – Οι κινήσεις της ΕΚΤ
- Όταν η Τεχνητή Νοημοσύνη πιάνει δουλειά στον ελληνικό τουρισμό
- ΠΑΣΟΚ: Περίεργες σιωπές Μητσοτάκη για Βιολάντα και ελληνοτουρκικά
- Ομόλογα: Τα μεγάλα ελλείμματα ΗΠΑ και Ιαπωνίας σπρώχνουν ανοδικά τις αποδόσεις
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








