Επιχειρήσεις

Και ο Σκρέκας έκανε επίσκεψη στο εργοστάσιο Αλουμίνιον της Ελλάδας του Μυτιληναίου

Ο υπ. Ανάπτυξης ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου, όπως και ο υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θ. Σκυλακάκης, μια ημέρα πριν

Και ο υπ. Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας – που είχε διατελέσει και υπ. Ενέργειας στην πρώτη κυβέρνηση Μητσοτάκη – επισκέφθηκε την Παρασκευή 12 Απριλίου το εργοστάσιο Αλουμίνιον της Ελλάδας, στον Άγιο Νικόλαο Βοιωτίας, μετά τον υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρο Σκυλακάκη.

Και των δυο η επίσκεψη συγκυριακά έγινε (ανήμερα του κ. Σκυλακάκη που ξεναγήθηκε από τον ίδιο τον Ευάγγελο Μυτιληναίο και μια ημέρα μετά του κ. Σκρέκα) μετά την εξαγορά από την ΔΕΗ των φωτοβολταϊκών της MYTILINEOS Energy & Metals σε Ιταλία, Βουλγαρία, Κροατία και Ρουμανία, μια συμφωνία που υπολογίζεται σε έως 2 δισ. ευρώ με ορίζοντα υλοποίησης τα επόμενα τρία χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ξενάγηση Σκυλακάκη από τον Μυτιληναίο στο εργοστάσιο «Αλουμίνιον της Ελλάδος»

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρος Σκυλακάκης και ο Γενικός Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Αριστοτέλης Αϊβαλιώτης, επισκέφθηκαν την Πέμπτη 11 Απριλίου το Ενεργειακό Κέντρο Αγ. Νικολάου, στη Βοιωτία, της MYTILINEOS Energy & Metals, καθώς και το εργοστάσιο Αλουμίνιον της Ελλάδος, προκειμένου να ενημερωθούν για τη βιομηχανική παραγωγή αλουμίνας και αλουμινίου και τις δυνατότητες […]

O Ευάγγελος Χρυσάφης, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της MYTLINEOS Energy & Metals και η Φωτεινή Ιωάννου, Chief of Staff της Εταιρείας υποδέχθηκαν τον κ. Σκρέκα στις εγκαταστάσεις του Αλουμίνιον της Ελλάδας, ενώ στους χώρους ο υπουργός ξεναγήθηκε από τον Δημήτρη Στεφανίδη, Chief Executive Director Metallurgy. Ακολούθησε συνάντηση με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της MYTLINEOS Energy & Metals, Ευάγγελο Μυτιληναίο.

Στη συνέχεια, ο υπουργός ξεναγήθηκε και στο Ενεργειακό Κέντρο Αγίου Νικολάου της εταιρείας, που γειτνιάζει του εργοστασίου, ενώ επίσης ξεναγήθηκε και στο νέο σταθμό συνδυασμένου κύκλου με καύσιμο φυσικό αέριο (CCGT) της MYTILINEOS, ισχύος 826MW, με 63% θερμική απόδοση, μία επένδυση ύψους 300 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο, αποδοτικότερο και πλέον σύγχρονο σταθμό ηλεκτροπαραγωγής στην Ελλάδα και έναν από τους μεγαλύτερους στην Ευρώπη.

Στον Αγ. Νικόλαο Βοιωτίας λειτουργούν επίσης μία μονάδα Συμπαραγωγής Ηλεκτρικής και Θερμικής Ενέργειας, ισχύος 334 MW και μία μονάδα Συνδυασμένου Κύκλου, ισχύος 444,48 MW.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu