Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα νότια και μικρή άνοδο στα βόρεια
Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες αναμένονται σήμερα στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και κυρίως στα βόρεια των νησιών του ανατολικού Αιγαίου.
Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με βροχές και πρόσκαιρους όμβρους κυρίως το μεσημέρι – απόγευμα στα ηπειρωτικά.
Η αφρικανική σκόνη επιμένει στα νότια, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα νότια και μικρή άνοδο στα βόρεια. Θα φτάσει στα βόρεια τους 22 με 23 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 22 με 24 και τοπικά στα ηπειρωτικά και την Κρήτη τους 25 βαθμούς Κελσίου.
Ακολουθεί αναλυτική πρόγνωση του καιρού:
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες και βελτίωση από το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με βροχές και πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων κυρίως το μεσημέρι – απόγευμα.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με βροχές και πρόσκαιρους όμβρους κυρίως το μεσημέρι – απόγευμα στα ηπειρωτικά.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και το πρωί τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πρόσκαιρους όμβρους κυρίως το μεσημέρι – απόγευμα.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 24 με 25 βαθμούς Κελσίου.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στην Κρήτη όπου θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Πιθανοί όμβροι στα ορεινά.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 24 και στην Κρήτη τοπικά έως 25 βαθμούς Κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες στην περιοχή της Λήμνου και βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα. Στα Δωδεκάνησα αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές με πιθανότητα τοπικών βροχών μέχρι το μεσημέρι.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 και από το μεσημέρι δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με βροχές και πρόσκαιρους όμβρους κυρίως το μεσημέρι – απόγευμα.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 22 με 23 βαθμούς Κελσίου.
ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και πιθανές καταιγίδες τις πρωινές ώρες. Στο υπόλοιπο της ημέρας λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 18-05-2025
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές, κυρίως στα βόρεια, μέχρι το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όπου είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια θαλάσσια τμήματα τοπικά έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια τους 22 με 23 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 22 με 24 και τοπικά στα ηπειρωτικά τους 25 βαθμούς Κελσίου.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 19-05-2025
Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 με 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα βόρεια.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 20-05-2025
Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης.
Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και στα πελάγη θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6, στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 21-05-2025
Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατα τόπους και κατά διαστήματα πιο πυκνές.
Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5, στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ρώμη: Τεράστια έκρηξη σε σταθμό καυσίμων – Αρκετοί τραυματίες
- Reuters: Η Intel αλλάζει τεχνολογικό κόμβο για να προσελκύσει Apple και Nvidia
- Vitex: Απλώνει το ελληνικό χρώμα στο εξωτερικό με εντυπωσιακή αύξηση 63% εξαγωγών
- Ιατρικό Αθηνών: Επανεξελέγη η Επιτροπή Ελέγχου για τριετή θητεία
- Goodman Group: Δημιουργεί όμιλο 2,7 δισ. δολαρίων για επενδύσεις στο Χονγκ Κονγκ
- Πτωτικές τάσεις στην αγορά του πετρελαίου
- Φωτιά σε Πικέρμι, Ραφήνα, Σπάτα: Καταστροφή σε τουλάχιστον 5-6 σπίτια
- ΗΠΑ: “Πράσινο φως” από το Ανώτατο Δικαστήριο για την απέλαση μεταναστών στο Νότιο Σουδάν
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις