Η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς εισήλθε στο δείκτη MSCI Greece ενώ η Τέρνα Ενεργειακή μετφέρθηκε στον δείκτη Small Cap της MSCI
Στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών βρέθηκαν δύο τίτλοι για διαφορετικούς λόγους. Η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς, λόγω ένταξή της στον δείκτη MSCI Greece Index. Και η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή για την απένταξή της από τον ίδιο δείκτη και τη μεταφορά της σε αυτόν της μικρότερης κεφαλαιοποίησης, MSCI Greece Small Cap.
Όμως η σημερινή συνεδρίαση ξεκίνησε με σημαντικές ρευστοποιήσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ακολουθώντας την πτώση των ευρωπαϊκών αγορών.
Και οι δύο τίτλοι ξεκίνησαν με σημαντικές απώλειες υποαποδίδοντας μάλιστα σε σύγκριση με τον Γενικό Δείκτη. Η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς βρέθηκε να χάνει πάνω από 2%. Στις 11.30 η τιμή της υποχωρούσε 1,9% στα 3,39 ευρώ.
Η μετοχή της Τέρνα Ενεργειακής υποχωρεί την ίδια ώρα -2,4% και βρίσκεται στα 17 ευρώ.
Σε ότι αφορά τον Γενικό Δείκτη σημειώνει απώλειες 0,9% και βρίσκεται ακριβώς στις 1.300,59 μονάδες.
Ο τραπεζικός δείκτης υποχωρεί 2,1%.
Τις μεγαλύτερες απώλειες εκτός από τις δύο προαναφερόμενες μετοχές καταγράφουν οι ΕΛΛΑΚΤΩ -2,9%, Εθνική Τράπεζα -2,8%, Alpha Bank -1,8%, Eurobank -1,8%, η ΔΕΗ -1,7%, η ΓΕΚ Τέρνα -1,4%, ΒΙΟΧΑΛΚΟ -1,3%, Μυτιληναίος -1,2%.
Ανοδικά συνεχίζει η Motoroil με άνοδο 1%μ και η Γρ. Σαράντης με κέρδη 0,7%.
Η Lamda Development Που ανακοίνωσσε την Πέμπτη ότι έλαβε οικδομικές άδειες για δύο σημαντικά έργα στο Ελληνική προσπαθεί να κινηθεί μανοδικά με οριακά κέρδη.
Η αξία των συναλλαγών στο Χρηματισστήριο Αθηνών λίγο μετά τις 11.30 είναι στα 18 εκατ. ευρώ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Γερμανία: Ο Μάρκους Ζέντερ επανεξελέγη στην ηγεσία του CSU
- Η λίστα με τα αιτήματα των αγροτών
- Ουκρανία: Χωρίς ρεύμα έπειτα από ρωσική επίθεση χιλιάδες άνθρωποι
- Επίδομα Θέρμανσης: Εως τις 23 Δεκεμβρίου η πρώτη δόση
- Ουάσινγκτον: Καταστροφικές πλημμύρες – Ολόκληρες περιοχές κάτω από το νερό
- Πιερρακάκης: Οι αποφάσεις του Eurogroup να έχουν άμεσο αποτύπωμα στη ζωή των πολιτών
- ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ο “χάρτης” των πληρωμών έως τις 19 Δεκεμβρίου
- Peter Greene: Νεκρός στο διαμέρισμά του ο κακός της “Μάσκας” και του “Pulp Fiction”
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








