Πλήττεται σφοδρά η Λήμνος, αγνοείται οδηγός
Το πέρασμα της κακοκαιρίας Bora είναι σε πλήρη εξέλιξη. Πυκνές χιονοπτώσεις ακόμα και μέσα στις πόλεις στη Δυτική Μακεδονία, ενώ η ισχυρή βροχόπτωση αυτή την ώρα πλήττει το Βόρειο Αιγαίο και τις επόμενες ώρες το φαινόμενο θα επεκταθεί στη Μακεδονία και τη Θεσσαλία. Σε επιφυλακή βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός.
Ήχησε μάλιστα πριν λίγο το «112» σε Κεντρική Μακεδονία και Θεσσαλία.
Όπως ανακοίνωσε η ΕΜΥ το μεσημέρι του Σαββάτου: «Το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε στις 29/11/2024 1200 τοπική ώρα με α.α 4, εξακολουθεί να ισχύει σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.
Πιο συγκεκριμένα, το σύστημα κακοκαιρίας με την ονομασία Bora που οφείλεται σε βαρομετρικό χαμηλό στο Ιόνιο το οποίο κινείται αργά ανατολικά, προκαλεί κακοκαιρία στη χώρα μας με βροχές και καταιγίδες που θα είναι κατά τόπους ισχυρές μέχρι και τη Δευτέρα (02-12-2024).
Παράλληλα θα επικρατούν πολύ ενισχυμένοι και τοπικά θυελλώδεις άνεμοι, ενώ στη δυτική Μακεδονία και τα ορεινά της Ηπείρου και της υπόλοιπης Μακεδονίας θα σημειωθούν πυκνές χιονοπτώσεις».
Πολύ δύσκολη παραμένει η κατάσταση στη Δυτική Λήμνο που από το πρωί πλήττεται από ισχυρή βροχόπτωση με αποτέλεσμα να σημειώνονται πλημμυρικα φαινόμενα αρχικά στον Κοντιά και στη συνέχεια στο Θάνος στον Άγιο Δημήτριο αλλά και τη Μύρινα στην πρωτεύουσα του νησιού που επεκτάθηκε η κακοκαιρία Bora.
Έκκληση από τον δήμο και το Επαρχείο να μη γίνονται μετακινήσεις πολιτών καθώς έχουν υπερχειλίσει ποτάμια και χείμαρροι και οι δρόμοι έχουν πλημμυρίσει. Απεγκλωβίστηκαν με τη βοήθεια της Πυροσβεστικής οι δυο κτηνοτρόφοι στην περιοχή του Κοντιά, ενώ ένας τρίτος κτηνοτρόφος κατάφερε να επιστρέψει στο σπίτι του. Μέσα στη Μύρινα το ποτάμι έχει υπερχειλίσει και έχει πλημμυρίσει η λεωφόρος Δημοκρατίας.
Παράλληλα, έρευνες γίνονται για τον εντοπισμού οδηγού στην περιοχή του Κοντιά από την πυροσβεστική υπηρεσία. Εντοπίστηκε το αυτοκίνητό του και το κινητό του τηλέφωνο, ενώ ο ίδιος δεν εχει εντοπιστεί ούτε εχει επικοινωνήσει με τους οικείους του.
Σπίτια και υπόγεια σπιτιών σε αυτές τις περιοχές έχουν πλημμυρίσει, κυρίως στο κάτω μέρος του Κοντιά και έχουν παρασυρθεί αυτοκίνητα. Μηχανήματα του δήμου και της Περιφέρειας βρίσκονται στους δρόμους, ενώ λόγω της βροχής σε αρκετά σημεία δεν μπορούν να προσεγγίσουν καθώς το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη.
Μέσα στη Μύρινα το ποτάμι έχει υπερχειλίσει και έχει πλημμυρίσει η λεωφόρος Δημοκρατίας. Μηχανήματα του δήμου και της Περιφέρειας βρίσκονται στους δρόμους, ενώ λόγω της βροχής, σε αρκετά σημεία δεν μπορούν να προσεγγίσουν καθώς το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Απεργιακές κινητοποιήσεις ετοιμάζει το σωματείο στον σιδηρόδρομο μετά την απόλυση Γενιδούνια
- Μεντβέντεφ για συμφωνία ΗΠΑ-Ουκρανίας για ορυκτά: Ο Τραμπ ανάγκασε το Κίεβο να πληρώσει
- Βολές Μανιατάκη για τις διαδικασίες που ακολουθεί η Βουλή για Τέμπη
- Επιστολή Ευρωβουλευτών σε Μητσοτάκη για το ρόλο Ελλήνων εφοπλιστών στη διακίνηση ρώσικου πετρελαίου
- Κάλπες για δήμους, βαρόμετρο για τα κόμματα, στο Ηνωμένο Βασίλειο
- ΕΥΔΑΠ: Σε αναμονή για τις αναπροσαρμογές στα τιμολόγια και για τον διαγωνισμό για τους νέους υδρομετρητές
- Οι πρώτες αντιδράσεις μετά τη συμφωνία των ΗΠΑ για τα ορυκτά της Ουκρανίας
- Ο Σύνδεσμος Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων γιόρτασε τα 100 χρόνια του κλάδου
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις