Αγορές

Ανοδικά συνεχίζει η τιμή του χρυσού – Πάνω από τα 2.350 δολάρια η ουγγιά

Αξίζει να σημειωθεί πως έχει ενισχυθεί περισσότερο από 18% από την αρχή του έτους

Νέο ιστορικό υψηλό για τον χρυσό καθώς βρέθηκε πάνω από τα 2.350 δολάρια ανά ουγγιά. Ενισχύεται σήμερα 0,49% στα 2.356 δολάρια, με τους εμπόρους να παρακολουθούν τις εξελίξεις αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα της στροφής των υπεύθυνων χάραξης πολιτικής για τη μείωση του κόστους δανεισμού, ενόψει των στοιχείων για τον πληθωρισμό του Μαρτίου την Τετάρτη.

Η Fed αναμένεται να πάει σε μείωση των επιτοκίων φέτος, αλλά πρέπει πρώτα να έχει στη διάθεσή της περισσότερες αποδείξεις ότι ο πληθωρισμός όντως υποχωρεί, καθώς τα υψηλότερα επιτόκια λειτουργούν συνήθως αρνητικά για τον χρυσό, ο οποίος δεν πληρώνει τόκους. Το πολύτιμο μέταλλο παραμένει αρκετά πάνω από τα 2.300 δολάρια, αφού σημείωσε μια σειρά από νέα ιστορικά υψηλά τις τελευταίες εβδομάδες.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο χρυσός έχει ενισχυθεί περισσότερο από 18% από την αρχή του έτους, με μέρος των κερδών να τροφοδοτείται από την αισιοδοξία ότι η Fed φτάνει κοντά στις περικοπές επιτοκίων. Η ζήτηση από τις κεντρικές τράπεζες συνιστά επίσης ένα παράγοντα για άνοδο, με τη Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας να αναφέρει αύξηση των αποθεμάτων χρυσού για 17ο συνεχόμενο μήνα τον Μάρτιο.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu