«Θέλω να δηλώσω ξεκάθαρα ότι δεν πρόκειται να έρθει σε κύρωση η συμφωνία των Πρεσπών χωρίς την έγκριση του λαού. Ο λαός θα αποφασίσει, εκτός αν υπάρχουν 180 βουλευτές» είπε ο Πάνος Καμμένος, αναφερόμενος στη συμφωνία με τα Σκόπια, κατά την έκτακτη συνέντευξη Τύπου. Ο ίδιος έκανε λόγο για εκλογές ή δημοψήφισμα.
Όπως υποστήριξε «το σχέδιο της συμφωνίας δεν έχει καμία βαρύτητα και δέσμευση μέχρι την κύρωσή του από τη Βουλή. Όλες οι άλλες προϋποθέσεις της συμφωνίας είναι προϋποθέσεις που πρέπει να εκπληρώσουν τα Σκόπια».
Ο κ. Καμμένος εξέφρασε την άποψη πως «η κύρωση που έγινε στα Σκόπια δεν είναι έγκυρη αφού δεν φέρει την υπογραφή του προέδρου», αναφερόμενος στην αναπομπή της συμφωνίας που έκανε ο Γκεόργκι Ιβανόφ μετά την ψήφισή της από τη Βουλή της πΓΔΜ, ενώ πρόσθεσε ότι «δεν μπορεί να υπάρξει καμία δέσμευση της χώρας αν δεν τελειώσει το δημοψήφισμα στα Σκόπια».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Χρηματιστήριο: Ρευστοποιήσεις (-1,26%) με οδηγό τις τράπεζες – Ράλι 6,52% από Ideal
- Φοβού την Κίμπερλι και «δώρα» φέροντες: Η Ελλάδα πληρώνει το ακριβότερο αμερικανικό LNG
- ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΑΕ - Οικονομικά Αποτελέσματα Α’ τριμήνου 2026 Ομίλου ΔΕΗ
- LAMDA DEVELOPMENT Α.Ε. - Πρώτη (1η) Περίοδος Εκτοκισμού Κοινού Ομολογιακού Δανείου 2025 ύψους €500 εκατ.
- Η Ρωσία χαμηλώνει τον πήχη παραγωγής για πετρέλαιο και φυσικό αέριο έως το 2029
- Ο Χέγκσεθ στο στόχαστρο για το κόστος του πολέμου στο Ιράν που έφτασε τα 29 δισ. δολάρια
- Wall Street: Πληθωρισμός και πετρέλαιο πιέζουν τους δείκτες
- Γνωστοποίηση Θεμάτων Ειδικής Διαπραγμάτευσης
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







