Πέρασε με την πρώτη τα 5,60 μ. στον προκριματικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο Μπέρμιγχαμ και εξασφάλισε με συνοπτικές διαδικασίες την παρουσία του στον τελικό της Κυριακής (16/8, 21:30)
Ένα άλμα ήταν αρκετό για τον Εμμανουήλ Καραλή προκειμένου να εξασφαλίσει την πρόκρισή του στον τελικό του επί κοντώ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μπέρμιγχαμ.
Ο Έλληνας πρωταθλητής επέλεξε να ξεκινήσει την προσπάθειά του από τα 5,60 μ., πέρασε το ύψος με την πρώτη και δεν χρειάστηκε να επιστρέψει ξανά στον διάδρομο. Το ίδιο έκανε και ο Αρμάντ Ντουπλάντις, με τους δύο κορυφαίους επικοντιστές να «σφραγίζουν» από νωρίς το μεγάλο ραντεβού της Κυριακής (16/8, 21:30).
Για τον Καραλή αυτή θα είναι η τρίτη συμμετοχή του σε τελικό Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Μετά τον αποκλεισμό του στον προκριματικό του Μονάχου το 2022, ο Έλληνας πρωταθλητής επέστρεψε δυναμικά στη Ρώμη το 2024, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο.
Από την πλευρά του, ο Ντουπλάντις θα κυνηγήσει ακόμη έναν ευρωπαϊκό τίτλο, με στόχο να φτάσει στο τέσσερα στα τέσσερα στη διοργάνωση και να ισοφαρίσει το αντίστοιχο επίτευγμα του Μίλτου Τεντόγλου.
Στον τελικό προκρίθηκαν συνολικά 14 αθλητές, με τρεις εξ αυτών να παίρνουν το εισιτήριο έχοντας περάσει τα 5,45 μ.
Αντίθετα, εκτός τελικού έμεινε ο Γάλλος Τιμπό Κολέ, ο οποίος απέτυχε και στις τρεις προσπάθειές του στα 5,60 μ. Εκτός συνέχειας έμεινε και ο Γιάννης Ρίζος. Ο 26χρονος Έλληνας, όπως είχε συμβεί και στη Ρώμη το 2024, δεν κατάφερε να καταγράψει έγκυρο άλμα, έχοντας τρεις αποτυχημένες προσπάθειες στα 5,25 μ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Η Sunlight Group εισέρχεται στην κινεζική ναυπηγική αγορά μέσω της Lehmann Marine
- Το δεξαμενόπλοιο Lipsi του Γιώργου Προκοπίου δέχθηκε πλήγμα από άγνωστο βλήμα
- Προϋπολογισμός 2027: Ανάπτυξη 2,3%, ανεργία 7,9% και χρέος στο 128,8% του ΑΕΠ
- ΟΤΕ Α.Ε. - Ημερομηνία Ανακοίνωσης Οικονομικών Αποτελεσμάτων Γ Τριμήνου 2026
- Το βράδυ της Τρίτης ο Μάρκο Ρούμπιο στην Αθήνα
- Νέος κύκλος του επαγγελματικού MSc από Πανεπιστήμιο Μακεδονίας – Deloitte
- FOURLIS Α.Ε ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ - Ανακοίνωση Αγοράς Ιδίων Μετοχών
- Νέοι περιορισμοί στα δωρεάν και οικονομικά πακέτα του Gemini
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








