"Πριν 2 χρόνια πάγωσε η ύπαρξή μας"
«Αγαπημένο μου παιδί, δυο χρόνια πέρασαν από εκείνη τη μαύρη νύχτα. Όλοι σήμερα μαζευτήκαμε εδώ για σένα και για όσους δεν φτάσατε ποτέ, σαν σήμερα νιώσαμε ότι πεθάναμε μαζί σας» ξεκίνησε την ομιλία της η Μαρία Καρυστιανού, μητέρα της Μάρθας, στη μεγάλη διαδήλωση του Συντάγματος για την τραγωδία των Τεμπών.
«Στις 28 Φλεβάρη του 2023 ξημέρωσε για 57 οικογένειες, αλλά και για τις οικογένειες σε όλη την Ελλάδα, η μέρα που συγκλόνισε και πάγωσε την ύπαρξή μας. Για όσους είχαμε τα παιδιά μας στο τρένο, ένα μέρος της ψυχής μας έμεινε εκεί και δεν θα επιστρέψει ποτέ. Μέσα στον αλόγιστο πόνο και την ασύλληπτη πραγματικότητα, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί τι αρχίζει. Από την πρώτη στιγμή σε αυτόν τον Γολγοθά στέκονται μόνιμοι φύλακες αυτές οι 57 ψυχές, αυτές μας καθοδηγούν», δήλωσε από το βήμα της συγκέντρωσης η κ. Καρυστιανού.
«Προχωράμε μπροστά με ό,τι μας έχει απομείνει με ευλαβική προσήλωση μόνο στην αλήθεια και τη δικαιοσύνη. Φαίνεται πως περνώντας ο καιρός, η οργή μας παίρνει το μέγεθος που αρμόζει στην κατάσταση. Ο πόνος φούντωσε κι έγινε ορμή. Αντιλαμβανόμαστε καθημερινά όλο και περισσότερο το βάθος της σήψης και της προδοσίας, καθημερινά εμφανίζεται μπροστά μας το τέρας της διεφθαρμένης εξουσίας. Μας κυβερνά η ατιμία».
«Είθε να μην ήταν ο φόνος των απιδιών μας να μας ενώσει, αλλά έτσι έγινε. Τις μητέρες μάς ευλόγησε η φύση κι ο Θεός να γεννάμε, να θρέφουμε και να προστατεύουμε τα παιδιά μας. Ως μανάδες οφείλουμε να διαφυλάξουμε ό,τι απέμεινε από τα παιδιά μας. Η αλήθεια θα βρεθεί, η δικαιοσύνη θα έρθει και θα γεμίσει οξυγόνο η ζωή μας. Το θεϊκό ποτάμι της αλήθειας δεν έχει γυρισμό. Η αγάπη νικά τα πάντα. Το οφείλουμε στις επόμενες γενιές. Ιερός μας σκοπός είναι η κάθαρση του λαού, μέσα από την αληθινή κι όχι κατ’ επίφαση εξιχνίαση του εγκλήματος στα Τέμπη».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Χρηματοδότηση 13,5 εκατ. ευρώ για στήριξη της δημοσιογραφίας από την ΕΕ
- ΕΕ: Εχει τόσο εμπιστοσύνη στον Τραμπ που ετοιμάζει «Plan B» για ειρηνευτικό σχέδιο και κυρώσεις κατά της Ρωσίας
- Η AKTOR εξαγόρασε και την ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις από τον όμιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ
- Παρελθόν από τη Hellenic Train ο πρόεδρος των μηχανοδηγών Κώστας Γενιδούνιας
- Κομισιόν: Ενέκρινε την εξαγορά του τηλεοπτικού σταθμού Alpha από United και Motor Oil
- Ευρωπαϊκές αγορές: Θετικό κλείσιμο μετά τα στοιχεία για την πτώση του το αμερικανικού ΑΕΠ
- Μπλε Κέδρος: Στα 9,05 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το 2024
- Yalco – Κωνσταντίνου ΑΕ: Υπέγραψε συμφωνία εξυγίανσης με τους πιστωτές της
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις