Καταχωρήθηκε η πρώτη ποινική υπόθεση κατά της πρώην Λαϊκής Τράπεζας, ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας.
_x000D_
Στο κατηγορητήριο περιλαμβάνονται τα ονόματα πέντε προσώπων που είχαν υψηλές θέσεις στην πρώην Λαϊκή Τράπεζα.
_x000D_
Η ποινική δίωξη αφορά χειραγώγηση της αγοράς, ψευδείς, παραπλανητικές δηλώσεις συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος και τήρηση ψευδών λογαριασμών την περίοδο 2011.
_x000D_
Από το κατηγορητήριο προκύπτει ότι δεν δηλώθηκε, όπως ήταν υποχρεωμένη η Τράπεζα να το κάνει, μείωση της υπεραξίας της Λαϊκής, με αποτέλεσμα την παραπλάνηση του επενδυτικού κοινού.
_x000D_
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας, Ανδρέα Αγγελίδη, τα πιο πάνω αδικήματα εξετάστηκαν από την ομάδα που διερευνά τα θέματα σχετικά με την κατάρρευση της οικονομίας το 2013. Η υπόθεση καταχωρήθηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας για παραπομπή στο Κακουργιοδικείο στις 15 Φεβρουαρίου, 2016, πρόσθεσε.
_x000D_
Ο κ. Αγγελίδης σημείωσε ότι «είναι μια νέα υπόθεση και η ανακριτική ομάδα συνεχίζει εντατικά τις έρευνες και για άλλες υποθέσεις».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Καφούνης για Shein: Η Γαλλία μπορεί, γιατί όχι και εμείς;
- ΣΕΒ και Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα συνεργάζονται για την ενίσχυση των ΜμΕ
- Π. Σουρέτης (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ) για κυκλοφοριακή συμφόρηση στον Κηφισό: Χάνονται 6,5 εκατ. ώρες και 80-90 εκατ. ευρώ το χρόνο
- Σε 48ωρη απεργία από σήμερα 6/11 οι νοσοκομειακοί γιατροί (Βίντεο)
- Γιώργος Καλλιμασιάς: Ανακήρυξη CEO της ΔΑΑ με αγορά μετοχών
- Συνάλλαγμα: Το ευρώ ενισχύεται 0,25%, στα 1,1520 δολάρια
- Παρά τρίχα νέα Τέμπη: Τρένο στη Λάρισα μπήκε σε λάθος γραμμή για 7 λεπτά – «Κάτι έγινε με το κλειδί»
- ΑΒ Βασιλόπουλος: Δωρεά ιατρικού εξοπλισμού στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







