Καταχωρήθηκε η πρώτη ποινική υπόθεση κατά της πρώην Λαϊκής Τράπεζας, ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας.
_x000D_
Στο κατηγορητήριο περιλαμβάνονται τα ονόματα πέντε προσώπων που είχαν υψηλές θέσεις στην πρώην Λαϊκή Τράπεζα.
_x000D_
Η ποινική δίωξη αφορά χειραγώγηση της αγοράς, ψευδείς, παραπλανητικές δηλώσεις συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος και τήρηση ψευδών λογαριασμών την περίοδο 2011.
_x000D_
Από το κατηγορητήριο προκύπτει ότι δεν δηλώθηκε, όπως ήταν υποχρεωμένη η Τράπεζα να το κάνει, μείωση της υπεραξίας της Λαϊκής, με αποτέλεσμα την παραπλάνηση του επενδυτικού κοινού.
_x000D_
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας, Ανδρέα Αγγελίδη, τα πιο πάνω αδικήματα εξετάστηκαν από την ομάδα που διερευνά τα θέματα σχετικά με την κατάρρευση της οικονομίας το 2013. Η υπόθεση καταχωρήθηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας για παραπομπή στο Κακουργιοδικείο στις 15 Φεβρουαρίου, 2016, πρόσθεσε.
_x000D_
Ο κ. Αγγελίδης σημείωσε ότι «είναι μια νέα υπόθεση και η ανακριτική ομάδα συνεχίζει εντατικά τις έρευνες και για άλλες υποθέσεις».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Καρυστιανού: “Για όνομα του Θεού, δεν μπορεί να γίνει η δίκη χωρίς όλους τους συγγενείς στην αίθουσα” (Βίντεο)
- Νέος General Manager στο Astir Beach ο Σπύρος Γληνός, προερχόμενος από τη Marriott International
- Η Premia Properties πούλησε ακίνητο logistics στη Σίνδο 17 εκατομμύρια ευρώ
- Συνεργασία υπουργείου Μεταφορών και ΕΤΕπ για την υποστήριξη των ηλεκτρικών λεωφορείων
- LVMH: Ο luxury κολοσσός είχε το χειρότερο άνοιγμα χρονιάς εξαιτίας της Μεσανατολικής Κρίσης
- TITAN S.A. - Ανακοίνωση πρόθεσης απόκτησης ιδίων μετοχών
- Ρούτσι: “Να είμαστε όλοι οι συγγενείς παρόντες, πρέπει να μας σεβαστούν” (Βίντεο)
- Πρεμιέρα για το Youth Pass 2026 με αιτήσεις από νέους 18 και 19 ετών
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







