Παράγει περίπου 1,7 έως 1,8 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου την ημέρα, από περίπου 4,3 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως πριν ξεκινήσει η σύγκρουση
Η παραγωγή πετρελαίου του Ιράκ έχει μειωθεί περίπου κατά 60%, καθώς ο πόλεμος με το Ιράν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν αρκετά τάνκερ για τη φόρτωση του αργού πετρελαίου της χώρας.
Όπως αναφέρει το Bloomberg, η χώρα παράγει τώρα περίπου 1,7 έως 1,8 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου την ημέρα, από περίπου 4,3 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως πριν ξεκινήσει η σύγκρουση, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν την κατάσταση και ζήτησαν να μην κατονομαστούν επειδή τα επίπεδα παραγωγής δεν είναι δημόσια.
Το Ιράκ ήταν η πρώτη μεγάλη πετρελαιοπαραγωγός χώρα του Κόλπου που αναγκάστηκε να μειώσει την παραγωγή λόγω της σύγκρουσης, ένα βήμα που αργότερα ακολούθησαν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Κουβέιτ.
Ο πόλεμος έχει ουσιαστικά κλείσει τα Στενά του Ορμούζ, γεγονός που σημαίνει ότι υπάρχει ολοένα και μικρότερος αριθμός τάνκερ για την εξαγωγή των βαρελιών πετρελαίου της περιοχής. Με ανεπαρκή αριθμό πλοίων, οι χώρες παραγωγοί αναγκάζονται να διοχετεύουν το πετρέλαιο σε αποθήκες, όμως ο διαθέσιμος χώρος αποθήκευσης μειώνεται συνεχώς.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Τέσσερις νεκροί στο Λίβανο από επιδρομές του Ισραήλ
- Κλειστοί δρόμοι στη Θεσσαλονίκη Σάββατο και Κυριακή λόγω του Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος»
- Ο Ερντογάν απέπεμψε τον υπουργό Παιδείας λόγω των ενόπλων επιθέσεων σε σχολεία
- Ο Αραγτσί αποχώρησε από το Πακιστάν χωρίς συνάντηση με Αμερικανούς αξιωματούχους
- Ελλάδα και Γαλλία στρατηγική συμμαχία για μια ισχυρότερη Ευρώπη
- Τι προβλέπει το μνημόνιο με τη Γαλλία για την πυρηνική τεχνολογία
- Καθαρισμοί οικοπέδων: Έως 15 Ιουνίου δήλωση καθαρισμού
- Η Euronext εγκαινιάζει Κέντρο Τεχνολογίας και Υποστήριξης στην Αθήνα, ενισχύοντας το τεχνολογικό της αποτύπωμα στην Ευρώπη
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








