Αυτό αναφέρει Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων Ασφάλειας, Χρηματαποστολών και Φυλάκων
Κενά στην εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας στον κλάδο των εταιρειών security (φύλαξης) καταγγέλλει η Ομοσπονδία Security (Π.Ο.Υ.Α.Χ.Φ). Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, αρκετές επιχειρήσεις του κλάδου δεν έχουν ενεργοποιήσει ακόμη τη λειτουργία της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας, σύμφωνα με στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων Ασφάλειας, Χρηματαποστολών και Φυλάκων.
Η Ομοσπονδία επισημαίνει ότι το πρόβλημα προκύπτει μέσω αυθαίρετης ερμηνείας των Κωδικών Αριθμών Δραστηριότητας (ΚΑΔ), με αποτέλεσμα να καταστρατηγείται η ισχύουσα νομοθεσία και να παραμένουν εκτός εφαρμογής επιχειρήσεις που θα έπρεπε ήδη να έχουν ενταχθεί στο μέτρο.
«Η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία εκσυγχρονισμού των εργασιακών σχέσεων», αναφέρει η ομοσπονδία προσφέτοντας ότι συμβάλλει στην αποτροπή αδήλωτης εργασίας, στην καταγραφή του πραγματικού χρόνου απασχόλησης και στην προστασία των εργαζομένων από φαινόμενα εργοδοτικής αυθαιρεσίας.
Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, τα στοιχεία από το Μητρώο του Υπουργείου Εργασίας και την ΕΡΓΑΝΗ αποδεικνύουν ότι σημαντικό μέρος των εταιρειών ασφαλείας δεν έχει ακόμη υλοποιήσει το σύστημα της Ψηφιακής Κάρτας.
Για τον σκοπό αυτό, η Π.Ο.Υ.Α.Χ.Φ. αναλαμβάνει πρωτοβουλία διαλόγου με εκπροσώπους επιχειρήσεων του κλάδου, καθώς και με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, προκειμένου να εξασφαλιστεί η καθολική και ισότιμη εφαρμογή του μέτρου.
«Η εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας δεν είναι απλώς μια τυπική διαδικασία. Είναι ζήτημα διαφάνειας, αξιοπρέπειας και σεβασμού προς τους εργαζόμενους», καταλήγει η ανακοίνωση της ομοσπονδίας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: «Το τέλος των 3 ευρώ δεν σταματά τη λαίλαπα των ασιατικών πλατφορμών»
- Aktor: Σε ιδιώτες επενδυτές το 53,6% των ομολογιών – Στο 4,70% η τελική απόδοση
- Ευρωπαϊκές αγορές: Με κέρδη και το βλέμμα σε ΕΚΤ και BoE
- Jumbo: Έναρξη διαδικασιών απορρόφησης της θυγατρικής «HERALD GREECE 2»
- Ideal: Στις 12 Ιανουαρίου η ΓΣ για επιστροφή κεφαλαίου 0,15 ευρώ ανά μετοχή
- Δήμας: «Το τμήμα Κίσσαμος – Χανιά εντάσσεται στη σύμβαση παραχώρησης του ΒΟΑΚ»
- Κώστας Γεράρδος (ΣΕΛΠΕ): «Στην Ευρώπη χτίζεται ένα παράλληλο εμπόριο χωρίς κανόνες»
- Υπερταμείο: Ξεκινάει ο διεθνής διαγωνισμός για την παραχώρηση της μαρίνας Καλαμαριάς
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








