Οι υπουργοί Οικονομικων της ευρωζώνης συνεδριάζουν σήμερα στις Βρυξέλλες για την Ελλάδα. Στην συνάντηση, στην οποία αναμένεται να παραστεί και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, οι μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και ο νόμος για την ενέργεια. Ανοικτό παραμένει το θέμα της οικονομικής συμμετοχής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, στο πρόγραμμα για την Αθήνα.
Προς το παρόν, η Ελλάδα δεν έχει άμεσο χρηματοδοτικό πρόβλημα και η οικονομία δείχνει ελαφρά σημάδια ανάκαμψης. Λόγω του Brexit, του νέου Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του μεταναστευτικου καθώς επίσης και των φετινών εκλογών στην Ολλανδία, τη Γαλλία και τη Γερμανία, η εκ νέου αναζωπύρωση της κρίσης θεωρείται, στις Βρυξέλλες, καταστροφικό σενάριο. Αυτό θα μπορούσε να κοστίσει τη θέση στον Ολλανδό υπουργό Οικονομικών και επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, σε περίπτωση εκλογικής ήττας στη χώρα του.
Μετά τις διαβεβαιώσεις της Αθήνας ότι το χριστουγεννιάτικο δώρο ήταν μια εφάπαξ καταβολή, η διαμάχη μεταξύ της Αθήνας και και των δανειστών έπαυσε. Γι αυτό και στις αρχές τις εβδομάδας ο Ευρωπαικός Μηχανισμός Στήριξης (ESM) έδωσε οριστικά το πράσινo φως για τις βραχυπρόθεσμες ελαφρύνσεις του ελληνικού χρέους, ώστε να μειωθεί το βάρος των επιτοκίων, μεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορειο Ειδήσεων (dpa) από τις Βρυξέλλες.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μονή Σινά: Παραιτήθηκε από τη θέση του ηγουμένου ο Αρχιεπίσκοπος Δαμιανός
- Μητσοτάκης με Χασάμπη (Google) για το ρόλο της Ελλάδας στην Τεχνητή Νοημοσύνη
- Ενωση Καταναλωτών: Συμβουλές για την αγορά σχολικών ειδών
- Αποστολάκη: Πυρά κατά κυβέρνησης για κάλυψη καταχρηστικών πρακτικών της Εθνικής Τράπεζας
- Σουηδία: Πακέτο στρατιωτικής βοήθειας 8,6 δισ. δολαρίων στην Ουκρανία
- ΕΛΣΤΑΤ: Αυξήθηκε 10,3% το μισθολογικό κόστος το β΄τρίμηνο
- Σύστημα «Ήλιος» – συντάξεις Ιουλίου: Στα 783 ευρώ του ιδιωτικού τομέα, μειωμένες κατά 60 ευρώ από τον Ιούνιο
- Μεγάλη μείωση 34,1% στις κενές θέσεις εργασίας το β΄ τρίμηνο
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις