Οι υπουργοί Οικονομικων της ευρωζώνης συνεδριάζουν σήμερα στις Βρυξέλλες για την Ελλάδα. Στην συνάντηση, στην οποία αναμένεται να παραστεί και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, οι μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και ο νόμος για την ενέργεια. Ανοικτό παραμένει το θέμα της οικονομικής συμμετοχής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, στο πρόγραμμα για την Αθήνα.
Προς το παρόν, η Ελλάδα δεν έχει άμεσο χρηματοδοτικό πρόβλημα και η οικονομία δείχνει ελαφρά σημάδια ανάκαμψης. Λόγω του Brexit, του νέου Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του μεταναστευτικου καθώς επίσης και των φετινών εκλογών στην Ολλανδία, τη Γαλλία και τη Γερμανία, η εκ νέου αναζωπύρωση της κρίσης θεωρείται, στις Βρυξέλλες, καταστροφικό σενάριο. Αυτό θα μπορούσε να κοστίσει τη θέση στον Ολλανδό υπουργό Οικονομικών και επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, σε περίπτωση εκλογικής ήττας στη χώρα του.
Μετά τις διαβεβαιώσεις της Αθήνας ότι το χριστουγεννιάτικο δώρο ήταν μια εφάπαξ καταβολή, η διαμάχη μεταξύ της Αθήνας και και των δανειστών έπαυσε. Γι αυτό και στις αρχές τις εβδομάδας ο Ευρωπαικός Μηχανισμός Στήριξης (ESM) έδωσε οριστικά το πράσινo φως για τις βραχυπρόθεσμες ελαφρύνσεις του ελληνικού χρέους, ώστε να μειωθεί το βάρος των επιτοκίων, μεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορειο Ειδήσεων (dpa) από τις Βρυξέλλες.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Λευκός Οίκος για BBC: Μηχανή προπαγάνδας με 100% fake news
- Στις ΗΠΑ ο πρόεδρος της Συρίας, Άχμεντ Σάρα, πρώην «τρομοκράτης»
- Σαμαράς κατά Μητσοτάκη: Υβρίδιο σημιτικού ΠΑΣΟΚ με μπλε χρώμα έχει καταντήσει η Νέα Δημοκρατία
- Ακυρώνονται εκατοντάδες πτήσεις στης ΗΠΑ λόγω του κυβερνητικού shutdown
- Γενικευμένο Black Out στο Νομό Καστοριάς
- Βροχερή Κυριακή με υψηλές θερμοκρασίες – Ο καιρός θα βελτιωθεί στη διάρκεια του Μαραθωνίου
- Προσοχή στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική για το Μαραθώνιο
- ΚΕΔΕ: Διεκδικεί 4,5 δισ. ευρώ για το 2026 και εξαγγέλλει κινητοποιήσεις
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








