Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για την αναστολή πώλησης των «κόκκινων» στεγαστικών δανείων και των επιχειρηματικών δανείων μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Με την υπόψη τροπολογία, παρατείνεται εκ νέου, μέχρι την 15η Απριλίου 2016 (από την 15η Μαρτίου 2016 που ισχύει σήμερα), η αναστολή για την εφαρμογή της δυνατότητας πώλησης και μεταβίβασης από πιστωτικά ιδρύματα σε πιστωτικά και χρηματοδοτικά ιδρύματα καθώς και σε Εταιρίες Μεταβίβασης Απαιτήσεων, απαιτήσεων σε καθυστέρηση που απορρέουν από τις αναφερόμενες δανειακές συμβάσεις.
Συγκεκριμένα, η τροπολογία του υπουργείου Οικονομίας «Ρυθμίσεις θεμάτων περί μη εξυπηρετούμενων δανείων- τροποποιήσεις διατάξεων του ν. 4354/2015 (Α’ 176)» κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου «Κύρωση του Μνημονίου Κατανόησης μεταξύ του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Υπουργείου Εξωτερικών και Απόδημων του Χασεμιτικού Βασιλείου της Ιορδανίας για συνεργασία σε θέματα Ε.Ε.” του Υπουργείου Εξωτερικών».
Με την προτεινόμενη τροποποίηση συγκεκριμένης διάταξης του νόμου 4354/2015 (ΦΕΚ Α’ 176), παρατείνεται η περίοδος της εξαίρεσης από την πώληση σε Εταιρείες Μεταβίβασης Απαιτήσεων από Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια (Ε.Μ.Α.Μ.Ε.Δ.) συγκεκριμένων κατηγοριών δανείων, μέχρι τη θέσπιση του κατάλληλου ρυθμιστικού πλαισίου.
Η προτεινόμενη διάταξη
Η προτεινόμενη διάταξη αναφέρει τα εξής:
Άρθρο ……………
«Ρυθμίσεις θεμάτων περί μη εξυπηρετούμενων δανείων- ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ του ν. 4354/2015 (Α’ 176)»
1. Το πρώτο εδάφιο της παραγράφου 9 του άρθρου 3 του Α’ Κεφαλαίου του Ν. 4354/2015 (Α’ 176) όπως αυτό τροποποιήθηκε με την παράγραφο 3 του άρθρου Τρίτου του ν. 4366/2016 (ΦΕΚ Α’ 18) τροποποιείται ως ακολούθως:
«Η εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος άρθρου αναστέλλεται ως προς τις καταναλωτικές δανειακές συμβάσεις, τις συμβάσεις με υποθήκη ή με προσημείωση υποθήκης πρώτης κατοικίας και τα δάνεια και τις πιστώσεις προς μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, όπως αυτές ορίζονται από τη σύσταση 2003/361/ΕΚ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της 6ης Μαΐου 2003 (Επίσημη Εφημερίδα L124/20.5.2003), καθώς και τα δάνεια με εγγυήσεις του Ελληνικού Δημοσίου, μέχρι την 15η Απριλίου 2016».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Εθνική Τράπεζα: Βλέπει αύξηση του ΑΕΠ κατά 2,2% το γ΄ τρίμηνο
- Επιτροπή Ανταγωνισμού: Παράταση στη δημόσια διαβούλευση για τα πετρελαιοειδή
- Παπαστράτος στη ΔΕΘ: Συζήτηση για τις προκλήσεις της βιώσιμης διαχείρισης των υδάτινων πόρων
- Εξώδικο από φοιτητές στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο για διαρροή Προσωπικών Δεδομένων
- “Προσβασιμότητα κατ’ οίκον”: Ξεκινά η β’ φάση του προγράμματος
- Στη Νέα Δημοκρατία προσχώρησε ο Ανδρέας Λοβέρδος
- Παρέμβαση ΗΠΑ στην Ελλάδα κατά Cosco για το λιμάνι του Πειραιά
- Θεσσαλονίκη: Πάνω από 6.000 πολίτες στις “Ημέρες Καριέρας”
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις