Η Διοίκηση της ΟΛΠ Α.Ε. καλωσόρισε το Viking Sky, το πρώτο κρουαζιερόπλοιο για τη νέα χρονιά, διοργανώνοντας μάλιστα ειδική εκδήλωση κατά την άφιξή του με ανταλλαγή τιμητικών πλακετών, αλλά και χριστουγεννιάτικα κεράσματα, τα οποία δόθηκαν σε όλους τους επιβάτες κατά την αποβίβασή τους στον Σταθμό Κρουαζιέρας.
Το εν λόγω κρουαζιερόπλοιο, σύμφωνα με το ήδη καθορισμένο πρόγραμμά του, αναμένεται να πραγματοποιήσει 12 επιπλέον αφίξεις αποεπιβίβασης (homeport) στον Πειραιά εντός του 2023, σημειώνοντας μάλιστα πληρότητα επιβατών άνω του 85%, παρά το γεγονός ότι κατέπλευσε μόλις τον Ιανουάριο. Τα πλοία της Viking Sky δραστηριοποιούνται στον λιμένα Πειραιά καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους με αφίξεις homeport, ενώ το 2023, σύμφωνα με τις προκρατήσεις, αναμένονται 35 αφίξεις, σημαντική αύξηση δηλαδή της τάξεως του 13%.
Ωστόσο, δυναμική φαίνεται να είναι στο σύνολό της και η φετινή χρονιά για τον κλάδο της κρουαζιέρας στο λιμάνι Πειραιά, καθώς σύμφωνα με τις προκρατήσεις αναμένονται 786 αφίξεις και αύξηση 16% στις συνολικές αφίξεις σε σχέση με το 2022, όπου είχαν ήδη ξεπεραστεί τα προ πανδημίας επίπεδα. Αύξηση αναμένεται φέτος και στις αφίξεις αποεπιβίβασης (homeport) κατά 5% σε σχέση με το 2022, ενώ σημειώνεται ότι το 2022 οι αφίξεις homeport αυξήθηκαν περισσότερο από 30% σε σχέση με το 2019.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Τον Βασίλη Φλωρίδη, αδελφό του υπουργού Δικαιοσύνης, ανέδειξαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας εισαγγελέα του Αρείου Πάγου
- COSMOTE TELEKOM: Στηρίζει τους συνδρομητές της σε Σπάτα, Ραφήνα & Ιεράπετρα
- Έκλεισε και επίσημα η συμφωνία εξαγοράς της Δωδώνη από τα Ελληνικά Γαλακτοκομεία
- Κανονικά τα δρομολόγια των πλοίων από και προς Ραφήνα
- Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στην Ιεράπετρα
- 57 απεγκλωβισμοί από την πυρκαγιά στο Πικέρμι – Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη λεωφόρο Μαραθώνος
- Tambour Bushido Automata: Συνδυασμός τέχνης, ακρίβειας και προσωπικότητας
- Σύλληψη και του επικεφαλής του Τελωνείου Μαυροματίου
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις