Πολιτική

Καθησυχαστικός Μαρινάκης: «Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι πως δεν θα υπάρξει κλιμάκωση στη Μ. Ανατολή»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μάλιστα τόνισε ότι ο πρωθυπουργός έχει αποδείξει ότι σε περιπτώσεις διεθνών κρίσεων δεν αφήνει τους πολίτες απροστάτευτους

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε, τουλάχιστον ως προς τις προβλέψεις της ελληνικής κυβέρνησης για το φόβο μιας προ των θυρών σύρραξης στη Μέση Ανατολή με την σύγκρουση Ιράν – Ισραήλ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

«Συνεδρίασε χθες, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το ΚΥΣΕΑ. Στη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή μετά τις επιθέσεις του Ιράν κατά του Ισραήλ κι έγινε ανασκόπηση της κατάστασης ασφαλείας», ανέφερε κ. Μαρινάκης ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνεδρίασε το ΚΥΣΕΑ και καταδικάζει την επίθεση εναντίον του Ισραήλ

Το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων είχε αυξημένο προσωπικό και έγκαιρη ροή πληροφοριών για την εξέλιξη των γεγονότων.

«Η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση εναντίον του Ισραήλ και τις απειλές για την περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια. Η Ελλάδα πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή υπογραμμίζει την ανάγκη αυτοσυγκράτησης από όλες τις πλευρές, προκειμένου να αποφευχθεί μια ευρύτερη περιφερειακή σύγκρουση», είπε ο κ. Μαρινάκης. Ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός σε χθεσινή ανάρτησή του τόνισε ότι «οποιαδήποτε κλιμάκωση αποτελεί απειλή για την περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια».

«Η ελληνική θέση έχει περιγραφεί αναλυτικά και διεξοδικά μετά τη χθεσινή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, είμαστε σε απόλυτη επιφυλακή, η Ελλάδα παραμένει μία σταθεροποιητική δύναμη στην ευρύτερη περιοχή», διεμήνυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης απαντώντας σε ερωτήσεις των πολιτικών συντακτών.

«Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι πως δεν θα υπάρξει κλιμάκωση, σε κάθε περίπτωση έχουμε αποδείξει ότι έχουμε το μηχανισμό για να ανταπεξέλθουμε, όπως λόγου χάριν στο μέτωπο του μεταναστευτικού. Επίσης, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει αποδείξει ότι σε περιπτώσεις διεθνών κρίσεων δεν αφήνει τους πολίτες απροστάτευτους».

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, στη χθεσινή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ έγινε εκτίμηση της κατάστασης από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ σύμφωνα με την ενημέρωση της κυβέρνησης από συμμαχικές δυνάμεις αλλά και από δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων που βρίσκονται στην περιοχή.

Μάλιστα, υπήρχε ενημέρωση από τη φρεγάτα «Ύδρα» του Πολεμικού Ναυτικού που πλέει στον Κόλπο του Άντεν (στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής επιχείρησης «ΑΣΠΙΔΕΣ») αλλά και από τη φρεγάτα «Σπέτσες» που βρίσκεται ανοιχτά του Λιβάνου (στο πλαίσιο της επιχείρησης «UNIFIL» του ΟΗΕ).

Η Αθήνα βρίσκεται σε επικοινωνία, επίσης, και με την πυροβολαρχία των Ελληνικών Patriot που βρίσκονται στη Σαουδική Αραβία και τους στρατιωτικούς ακολούθους σε όλες τις χώρες της περιοχής.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πολιτική

close menu