Ο Γενικός Δείκτης έχασε τις 1.400 μονάδες και σημειώνει τιμές κάτω από αυτό το επίπεδο
Νέα πτώση τιμών εξελίσσεται στο Χρηματιστήριο Αθηνών στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας με τον Γενικό Δείκτη να βρίσκεται κάτω από τις 1.400 μονάδες.
Ο Γενικός Δείκτης μετά από μιάμιση ώρα συναλλαγών υποχωρεί 0,35% και βρίσκεται στις 1.397,71 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών είναι αυξημένη και ανέρχεται στα 30 εκατ. ευρώ.
Ο κλάδος που ρίχνει τον Γενικό Δείκτη είναι και πάλι οι τράπεζες. Ο κλαδικός δείκτης υποχωρεί πάνω από 1% ενώ οι επί μέρους μετοχές προσεγγίζουν χαμηλά επίπεδα αρκετών μηνών.
Σε χαμηλό εξαμήνου βρίσκεται από χθες η Εθνική Τράπεζα που υποχωρεί 1,1% στα 7,06 ευρώ.
Η μετοχή της Alpha Bank κινείται οριακά χαμηλότερα αλλά από χθες έχει κάνει προσεγγίσει τα χαμηλότερα επίπεδα τιμών από τον Νοέμβριο του 2023.
Η Eurobank που την Πέμπτη έκλεισε με άνοδο, σήμερα σημειώνει μεγάλη πτώση 1,74% στα 1,86 ευρώ.
Απώλειες πάνω από 1% έχει και η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς. Λίγο μετά τις 12:00 έχανε 1,08% στα 3,58 ευρώ.
Τις περισσότερες συναλλαγές έχουν κάνει η Εθνική Τράπεζα με 9 εκατ. ευρώ και ακολουθούν η Cenergy με 5 εκατ. ευρώ και η Πειραιώς με 3 εκατ. ευρώ.
Η Cenergy που την Πέμπτη ανέκαμψε σήμερα σημειώνει πτώση 1,24%
Υψηλές συναλλαγές πραγματοποιεί και η μετοχή της εταιρίας Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών. Εχει κάνει πάνω από 320 χιλιάδες κομμάτια ή 2,4 εκατ. ευρώ με την τιμή της μετοχής να σημειώνει ,ικρή πτώση.
Αλλες μετοχές με πτώση άνω του 1% είναι της Metlen και της AutoHellas.
Με κέρδη συνεχίζει η ΔΕΗ +0,42% στα 11,93 ευρώ, ο ΟΠΑΠ +0,19%, η Coca Cola με οριακή άνοδο, η Lamda Development, ο Fourlis και από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση η Intralot και η Intrakat.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- OpenAI και Anthropic σε πόλεμο τιμών: Η κινεζική AI πιέζει τους αμερικανικούς κολοσσούς
- Προσφυγή για την άμεση αποφυλάκιση της 46χρονης στην υπόθεση Marfin
- Θυελλώδεις άνεμοι μπλοκάρουν τη μεγάλη έξοδο του Δεκαπενταύγουστου
- ΕΛΣΤΑΤ: Ανοδος 6,9% στις τιμές εισαγωγών της βιομηχανίας τον Ιούνιο – Στο +21,1% η ενέργεια
- Eurostat: Επιτάχυνση ΑΕΠ +0,4% η Ευρωζώνη και +0,5% η ΕΕ στο β΄ τρίμηνο του 2026
- Ανοδικά κινείται το ευρώ και η στερλίνα απέναντι στο δολάριο
- “Πράσινο φως” από τη Μαδρίτη για παράταση λειτουργίας στον πυρηνικό σταθμό του Αλμαράθ
- Χρηματιστήριο Αθηνών: Ήπιες πιέσεις με χαμηλό τζίρο παραμονή Δεκαπενταύγουστου
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








