Την ελπίδα της η άρση των capital controls να ολοκληρωθεί εντός του πρώτου εξαμήνου του 2016 εξέφρασε η πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών Λούκα Κατσέλη.
Σε δηλώσεις της στο Mega, η κα.Κατσέλη υποστήριξε ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξει κάποια χαλάρωση το επόμενο διάστημα, η οποία ερωτηθείσα για το εάν έπρεπε να επιβληθούν capital controls τόνισε ότι αυτή «είναι άλλη κουβέντα που πρέπει να κάνουμε».
«Υπάρχει μικρή επιστροφή των καταθέσεων…
Ελπίζουμε να αναστραφεί το κλίμα.
Στόχος των τραπεζών είναι η επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας» είπε η κα.Κατσέλη, η οποία εκτίμησε ότι θα υπάρξουν μειώσεις στα επιτόκια των πιστωτικών καρτών λόγω του ανταγωνισμού των τραπεζών.
«Καμία ελληνική τράπεζα δεν έχει προχωρήσει μέχρι τώρα σε πώληση δανείων σε distress funds.
Στην Εθνική Τράπεζα βγαίνουμε με ισχυρή ρευστότητα από τη διαδικασία ανακεφαλαιοποιήσης.
Μετά και την πώληση της Finansbank, θα αρχίσει να μπαίνει χρήμα στην αγορά κάτι που είναι ζητούμενο» τόνισε η κα.Κατσέλη, υπογραμμίζοντας πως το ποσό της εξαγοράς της Finansbank ήταν «εύλογο και δίκαιο τίμημα».
Όσον αφορά τις αλλαγές στο «νόμο Κατσέλη» εξήγησε ότι «από τον Αύγουστο έγιναν πιο περιοριστικοί οι όροι ένταξης στο νόμο καθώς μπήκαν πιο αυστηρά περιουσιακά κριτήρια και εισοδηματικά κριτήρια».
«Κατά τη γνώμη μου αυτό δεν ήταν αναγκαίο αλλά οφείλεται στην γενική φιλοσοφία των θεσμών να μπουν παντού κριτήρια» τόνισε η κα.Κατσέλη, η οποία κάλεσε όσους βρίσκονται σε μόνιμη αδυναμία να αποταθούν στις τράπεζες «που δεν είναι στην ίδια κατάσταση με αυτή των αρχών της κρίσης».
«Είναι σημαντικό να πάνε στις τράπεζες, να είναι ενήμεροι» πρόσθεσε η κα. Κατσέλη εξηγώντας ότι οι τράπεζες έχουν την ευχέρεια να προχωρήσουν σε κούρεμα, μετακύληση χρόνου και μείωση δόσεων των δανείων.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Καφούνης για Shein: Η Γαλλία μπορεί, γιατί όχι και εμείς;
- ΣΕΒ και Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα συνεργάζονται για την ενίσχυση των ΜμΕ
- Π. Σουρέτης (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ) για κυκλοφοριακή συμφόρηση στον Κηφισό: Χάνονται 6,5 εκατ. ώρες και 80-90 εκατ. ευρώ το χρόνο
- Σε 48ωρη απεργία από σήμερα 6/11 οι νοσοκομειακοί γιατροί (Βίντεο)
- Γιώργος Καλλιμασιάς: Ανακήρυξη CEO της ΔΑΑ με αγορά μετοχών
- Συνάλλαγμα: Το ευρώ ενισχύεται 0,25%, στα 1,1520 δολάρια
- Παρά τρίχα νέα Τέμπη: Τρένο στη Λάρισα μπήκε σε λάθος γραμμή για 7 λεπτά – «Κάτι έγινε με το κλειδί»
- ΑΒ Βασιλόπουλος: Δωρεά ιατρικού εξοπλισμού στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







