Η Ευρώπη και η Ελλάδα χρειάζονται βιώσιμη ανάπτυξη, κατάλληλες μεταρρυθμίσεις και ρύθμιση χρέους, είναι το σαφές μήνυμα που απέστειλε η πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, Λούκα Κατσέλη, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στην Κύπρο, την Πέμπτη 11 και την Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015.
Η πρόεδρος της Εθνικής ήταν προσκεκλημένη του Frederic University και μίλησε σε Επιστημονική Εσπερίδα με τίτλο: «Η κρίση και το μέλλον της Ευρώπης: Από την οικονομία στην πολιτική, από την πολιτική στον πολιτισμό».
Η κυρία Κατσέλη, κατά την ομιλία της στην ημερίδα του Frederick University, τόνισε ότι «H πορεία της Ευρώπης θα προσδιοριστεί από τη συλλογική μας ικανότητα να συνεννοηθούμε μεταξύ μας, να συμφωνήσουμε σ’ ένα κοινό οδικό χάρτη βιώσιμης ανάπτυξης και προάσπισης κοινωνικών δικαιωμάτων και να εμπεδώσουμε ξανά ένα κλίμα ασφάλειας και ελπίδας για το μέλλον», σημειώνοντας την ανάγκη για «τη χάραξη και υλοποίηση ενός Στρατηγικού Πλαισίου Βιώσιμης Ανάπτυξης, τόσο για την Ευρώπη όσο και τα κράτη-μέλη της, που θα υποστηρίζεται από ένα σταθερό ρυθμιστικό πλαίσιο, κατάλληλες μεταρρυθμιστικές πολιτικές και βιώσιμη ρύθμιση χρέους».
Κατά τη διάρκεια παραμονής της στην Κύπρο, η κυρία Κατσέλη συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη, όπου συζήτησαν τις εξελίξεις σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά και τις προοπτικές Ελλάδας και Κύπρου, τόσο στο πλαίσιο διμερών συνεργασιών, όσο και στο πλαίσιο των γενικότερων οικονομικών συνθηκών.
Επίσης, συναντήθηκε με τον Υπουργό Οικονομικών της Κύπρου κ. Χ. Γεωργιάδη, καθώς και με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κκ. Χρυσόστομο Β’.
Τέλος, η κυρία Κατσέλη επισκέφθηκε την Εθνική Τράπεζα Κύπρου, όπου ενημερώθηκε από τα στελέχη για τις εργασίες και δραστηριότητές της.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μηνυτήρια αναφορά κατά ΕΤΑΔ από το Δήμο Αλίμου στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία για φερόμενο σκάνδαλο διαφθοράς
- Ελάχιστη ωφέλεια για τους καταναλωτές από τα μέτρα «ανάσχεσης φαινομένων αθέμιτης κερδοφορίας» – Τι αναφέρει το ΦΕΚ
- Citigroup και Standard Chartered εκκενώνουν τα γραφεία τους στο Ντουμπάι
- Ευρωπαϊκές αγορές: Επιστροφή στις απώλειες – Βουτιά 8,02% από Rheinmetall
- Άγνωστοι πέταξαν πέτρα σε συρμό του Ηλεκτρικού – Τραυματίστηκε επιβάτης
- Ελληνική Ένωση Καφέ: Η επαναφορά του πλαφόν φέρνει συνθήκες ασφυξίας για τις επιχειρήσεις
- Μακρόν: Η κατάσταση στη Μέση Ανατολή δεν δικαιολογεί άρση κυρώσεων κατά της Ρωσίας
- Σε διαβούλευση σχέδιο παρεμβάσεων 262,6 εκατ. ευρώ για επενδύσεις στον πρωτογενή τομέα
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







