Τουρισμός

Κεφαλογιάννη: Στο Λονδίνο για την προώθηση της Ελλάδας σε διεθνή τουριστική έκθεση

Προανήγγειλε στροφή προς τη βιωσιμότητα και την ανάδειξη αξιών όπως η προστασία της φύσης, ο σεβασμός προς τις τοπικές κοινωνίες και τον ανθρώπινο παράγοντα

Στο Λονδίνο με αφορμή τη διεθνή τουριστική έκθεση WTM βρίσκεται η υπουργός τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη.

Στη συνέντευξή της, η υπουργός έδωσε το στίγμα της στρατηγικής του υπουργείου για τη νέα τουριστική χρονιά, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη για έναν νέο κύκλο ανάπτυξης και κυρίως για μια ουσιαστική στροφή προς τη βιωσιμότητα και την ανάδειξη αξιών όπως η προστασία της φύσης, ο σεβασμός προς τις τοπικές κοινωνίες και τον ανθρώπινο παράγοντα.

“Η ανάδειξη όλων αυτών των ιδιαίτερων αξιών θα καταστήσει την Ελλάδα για μία ακόμα φορά, πρωταγωνίστρια στην διεθνή κατάταξη των τουριστικών προορισμών και εμπειριών” ανάφερε χαρακτηριστικά η υπουργός Τουρισμού.

Η κυρία Κεφαλογιάννη, ήδη συναντήθηκε με τον βρετανό ομόλογό της, Sir John Whittingdale, με τον οποίον συζήτησε τη σημασία της βρετανικής αγοράς για τον ελληνικό τουρισμό και εξέτασε την από κοινού σύνθεση θεσμικού πλαίσιου συνεργασίας. Επίσης, συναντήθηκε με τον δημοσιογράφο του CNN, Ρίτσαρντ Κουέστ, καθώς η Ελλάδα είναι προσκεκλημένη στο επίσημο δείπνο του δικτύου.

Ο ΕΟΤ συμμετέχει δυναμικά στην διεθνή έκθεση Τουρισμού WTM 2023, στο Λονδίνο, πλαισιωμένος από 72 συνεκθέτες. Το ελληνικό περίπτερο, γεμάτο με ελκυστικές εικόνες της Ελλάδας, υποδέχθηκε πλήθος επαγγελματιών του τουρισμού από τη Μεγάλη Βρετανία και άλλες χώρες.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu