«Εάν η οικονομία εξελιχθεί όπως αναμένεται επί του παρόντος, το επιτόκιο θα αυξηθεί περαιτέρω τον Σεπτέμβριο», δήλωσε η διοικητής της, Ίντα Γουόλντεν Μπάκε
Η Κεντρική Τράπεζα της Νορβηγίας αύξησε το επιτόκιο αναφοράς της κατά 25 μονάδες βάσης (bps) στο 4% σήμερα, όπως ήταν ευρέως αναμενόμενο, και δήλωσε ότι πιθανότατα θα το αυξήσει ξανά τον Σεπτέμβριο.
Και οι 31 οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν αύξηση 25 μονάδων βάσης και η πλειοψηφία των συμμετεχόντων προέβλεψε ότι το επιτόκιο θα φτάσει στο ανώτατο όριο του 4,25% μέχρι το τέλος του τρίτου τριμήνου αυτού του έτους.
“Η μελλοντική πορεία των επιτοκίων θα εξαρτηθεί από τις οικονομικές εξελίξεις. Εάν η οικονομία εξελιχθεί όπως αναμένεται επί του παρόντος, το επιτόκιο θα αυξηθεί περαιτέρω τον Σεπτέμβριο”, δήλωσε η διοικητής της Norges Bank Ίντα Γουόλντεν Μπάκε (Ida Wolden Bache).
Ο ετήσιος δομικός πληθωρισμός της Νορβηγίας, ο οποίος δεν περιλαμβάνει το ενεργειακό κόστος, διαμορφώθηκε στο 6,4% τον Ιούλιο, από το ρεκόρ 7% τον Ιούνιο, και παρέμεινε πάνω από τον στόχο του 2% της τράπεζας από τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Πρόστιμο €78.958 στη Flora Food Μονοπρόσωπη ΕΠΕ για αθέμιτη κερδοφορία και συνολικά €295.898 επέβαλε η Αρχή Ελέγχου Αγοράς
- ChatGPT: Στο 1 δισ. οι μηνιαίοι χρήστες τον Μάιο, παρά την αυξανόμενη δυσπιστία για την AI
- DNP: Ξεκίνησε η δημόσια πρόταση για την AUSTRIACARD στα 10 ευρώ ανά μετοχή
- Ορκίστηκαν τα νέα μέλη της κυβέρνησης
- Συντάξεις Μαΐου: Στα 644 ευρώ άνοιξε η «ψαλίδα» Δημοσίου και ιδιωτικού τομέα στις νέες συντάξεις
- AUSTRIACARD HOLDINGS AG - AUSTRIACARD HOLDINGS AG (12-Ιουν-2026)
- Η άνοδος των επιτοκίων από ΕΚΤ «γέμισε» τα πανιά των τραπεζικών μετοχών στο Χρηματιστήριο
- Ο Νταν Τζάρβις αναλαμβάνει το τιμόνι του Υπουργείου Αμυνας στη Βρετανία
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








