Διεθνή

Κεντρική Τράπεζα Νορβηγίας: Αύξηση επιτοκίου κατά 25 μονάδες, στο 4% και έπεται συνέχεια…

«Εάν η οικονομία εξελιχθεί όπως αναμένεται επί του παρόντος, το επιτόκιο θα αυξηθεί περαιτέρω τον Σεπτέμβριο», δήλωσε η διοικητής της, Ίντα Γουόλντεν Μπάκε

Η Κεντρική Τράπεζα της Νορβηγίας αύξησε το επιτόκιο αναφοράς της κατά 25 μονάδες βάσης (bps) στο 4% σήμερα, όπως ήταν ευρέως αναμενόμενο, και δήλωσε ότι πιθανότατα θα το αυξήσει ξανά τον Σεπτέμβριο.

Και οι 31 οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν αύξηση 25 μονάδων βάσης και η πλειοψηφία των συμμετεχόντων προέβλεψε ότι το επιτόκιο θα φτάσει στο ανώτατο όριο του 4,25% μέχρι το τέλος του τρίτου τριμήνου αυτού του έτους.

“Η μελλοντική πορεία των επιτοκίων θα εξαρτηθεί από τις οικονομικές εξελίξεις. Εάν η οικονομία εξελιχθεί όπως αναμένεται επί του παρόντος, το επιτόκιο θα αυξηθεί περαιτέρω τον Σεπτέμβριο”, δήλωσε η διοικητής της Norges Bank Ίντα Γουόλντεν Μπάκε (Ida Wolden Bache).

Ο ετήσιος δομικός πληθωρισμός της Νορβηγίας, ο οποίος δεν περιλαμβάνει το ενεργειακό κόστος, διαμορφώθηκε στο 6,4% τον Ιούλιο, από το ρεκόρ 7% τον Ιούνιο, και παρέμεινε πάνω από τον στόχο του 2% της τράπεζας από τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu