Προηγουμένως ήταν στο 42,5%
Στο 46% ανέβασε τα επιτόκια πολιτικής της η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας, από 42,5% προηγουμένως, σε μια κίνηση – έκπληξη.
«Η αποφασιστικότητα όσον αφορά τη σφιχτή νομισματική στάση ενισχύει τη διαδικασία αποπληθωρισμού μέσω της συγκράτησης της εγχώριας ζήτησης, της πραγματικής ανατίμησης της τουρκικής λίρας και της βελτίωσης των πληθωριστικών προσδοκιών. Μελλοντικά, ο αυξημένος συντονισμός της δημοσιονομικής πολιτικής θα συμβάλει επίσης σημαντικά στη διαδικασία αυτή.
»Ο αυστηρός νομισματικός προσανατολισμός θα διατηρηθεί έως ότου επιτευχθεί η σταθερότητα των τιμών μέσω της διαρκούς μείωσης του πληθωρισμού», ανέφερε η τράπεζα σε ανακοίνωσή της.
Μόνο τρεις από τους 23 αναλυτές που συμμετείχαν στην έρευνα του Bloomberg είχαν προβλέψει αύξηση των επιτοκίων.
Υπογράμμισε ότι όλες οι περαιτέρω αποφάσεις νομισματικής πολιτικής θα αποσκοπούν στην ανακοπή της ανοδικής τάσης του πληθωρισμού και στην επαναφορά του στο επίπεδο-στόχο του 5%. Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση, ο ετήσιος πληθωρισμός μειώθηκε στο 38,1% τον Μάρτιο.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΕΚΤ: Ευρωπαϊκή τραπεζική ευρωστία με 33,5 τρισ. ευρώ ενεργητικό και 9,3% κερδοφορία το 2025
- Αρχή Ελέγχου Αγοράς: Κατασχέθηκαν πάνω από 20.000 απομιμητικά προϊόντα σε Θεσσαλονίκη και Ρόδο
- Lidl Ελλάς: Επένδυση 14,8 εκατ. ευρώ στη Σαντορίνη με νέο κατάστημα – ορόσημο για τις Κυκλάδες
- Ωρα μηδέν στο Μουντιάλ με ντέρμπι “φωτιά” και τη Βραζιλία με την πλάτη στον τοίχο
- Το ευρώ ενισχύεται 0,06% στα 1,1465 δολάρια
- Ενισχυμένοι ευρωπαϊκοί πόροι για τον στρατηγικό διάδρομο Μαύρης Θάλασσας και Αιγαίου
- Η συμφωνία ΗΠΑ – Ιράν ρίχνει τις τιμές πετρελαίου, όχι όμως και το κόστος των μεταφορών
- Συνεργασία Revolut και Wolt στον τομέα των ψηφιακών πληρωμών
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








