Μέσω της υποδομής του gov.gr
Εξι νέες ψηφιακές υπηρεσίες που αφορούν Αδειες Οδήγησης και Αδειες Κυκλοφορίας είναι πλέον διαθέσιμες για διεκπεραίωση από τους υπαλλήλους των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) σε όλη τη χώρα μέσω της υποδομής του gov.gr.
Οι νέες υπηρεσίες υλοποιήθηκαν από τα Υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Υποδομών και Μεταφορών και Εσωτερικών, με στόχο τη διευκόλυνση όλων των πολιτών.
Η δυνατότητα πρόσβασης στις υπηρεσίες από τα ΚΕΠ διευρύνει σημαντικά την καθολικότητα της εξυπηρέτησης και δίνει τη δυνατότητα σε πολίτες που δεν διαθέτουν εξοικείωση με τις ψηφιακές τεχνολογίες να διεκπεραιώνουν τις σχετικές διαδικασίες.
Ειδικότερα, προστίθεται σε ένα σύνολο περισσότερων από 20 ψηφιακών υπηρεσιών που διευκολύνουν ιδιοκτήτες και οδηγούς οχημάτων, όπως η διαδικασία για αρχική χορήγηση άδειας οδήγησης οχήματος ΙΧ μέσω gov.gr, η ψηφιακή μεταβίβαση ΙΧ επιβατικού και δικύκλου οχήματος μέσω ΚΕΠ, η άρση παρακράτησης κυριότητας επιβατικού ή δικύκλου οχήματος ιδιωτικής χρήσης μέσω του gov.gr.
Οι έξι νέες υπηρεσίες που μπορούν πλέον να διεκπεραιώνονται και μέσω των ΚΕΠ είναι:
Ανανέωση Άδειας Οδήγησης
Αντικατάσταση Άδειας Οδήγησης
Αντίγραφο Άδειας Οδήγησης λόγω φθοράς
Αντίγραφο Άδειας Οδήγησης λόγω απώλειας ή κλοπής
Ενεργοποίηση ψηφιακών υπηρεσιών για Άδειες Οδήγησης χωρίς καταχωρισμένο ΑΦΜ
Αντίγραφο Άδειας Κυκλοφορίας λόγω απώλειας, κλοπής ή φθοράς
Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται από υπάλληλο των ΚΕΠ, με τα στοιχεία του πολίτη να αντλούνται αυτόματα με διαλειτουργικότητα και συγκεκριμένα:
Φωτογραφία και υπογραφή από την εφαρμογή myPhoto
Αντίγραφο Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας από την ΕΛ.ΑΣ.
Πιστοποιητικά υγείας από τους γιατρούς, τα οποία ενσωματώνονται αυτόματα στην αίτηση της Ανανέωσης Άδειας Οδήγησης
Η απλοποίηση των διαδικασιών και η πλήρης ψηφιοποίησή τους καταργεί την ανάγκη ταχυδρομικής αποστολής εντύπων και δικαιολογητικών από τα ΚΕΠ προς τις Διευθύνσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών, επιταχύνοντας τη διεκπεραίωση και μειώνοντας τη γραφειοκρατία.
Η σχεδίαση των ψηφιακών υπηρεσιών μέσω ΚΕΠ και η ψηφιακή διαβίβαση και διεκπεραίωσή τους από τις Διευθύνσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών των 13 Περιφερειών της χώρας, υλοποιήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Πληροφορικής του ΙΤΕ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Επίθεση με drone σε στρατιωτική βάση Ιταλίας – ΗΠΑ στο Κουβέιτ
- Προαναγγελία υπογραφής σύμβασης δωρεάς για την προμήθεια συστήματος επικοινωνιών ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας
- FT: Η ΕΕ εξετάζει την επέκταση της επιχείρησης «Ασπίδες» στα Στενά του Ορμούζ
- Ορίζοντα επιπλέον 45 ημερών δίνουν στον πόλεμο με το Ιράν οι Ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις
- Κρις Ράιτ: Ο πόλεμος στο Ιράν θα τελειώσει τις “επόμενες εβδομάδες” – Αναμένουμε, αλλά “δεν εγγυόμαστε” πτώση των ενεργειακών τιμών
- Πυροβολισμοί στη Νέα Μάκρη: Το ελληνικό FBI προσήγαγε 4 Τούρκους
- Ισραήλ: Πράσινο φως για δαπάνη 827 εκατ. δολαρίων με στόχο “έκτακτες” στρατιωτικές αγορές
- Φιντάν: Τεράστιο σφάλμα αυτός ο πόλεμος – Η Τουρκία δεν θέλει να εμπλακεί, ούτε πρόκειται να απαντήσει στο Ιράν
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








