Ο δείκτης παρέμεινε σε επίπεδο χαμηλότερο του ιστορικού μέσου όρου του (από τον Ιανουάριο του 2004) για την ελληνική αγορά, ο οποίος είναι στο 31,87%
Νέα μείωση κατέγραψε η τιμή του δείκτη τεκμαρτής μεταβλητότητας KEPE GRIV ή δείκτη «φόβου» του ΚΕΠΕ τον Σεπτέμβριο του 2025, φτάνοντας το 23,24% στις 30/9/2025 από το 23,50% στις 29/8/2025.
Επιπλέον, η μέση ημερήσια τιμή του δείκτη μειώθηκε σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, φτάνοντας το 23,61% τον Σεπτέμβριο του 2025 από 23,98% τον Αύγουστο του 2025.
Ο δείκτης παρέμεινε σε επίπεδο χαμηλότερο του ιστορικού μέσου όρου του (από τον Ιανουάριο του 2004) για την ελληνική αγορά, ο οποίος είναι στο 31,87%.

Η εξέλιξη του δείκτη αποτυπώνει μείωση της αβεβαιότητας για την αναμενόμενη βραχυπρόθεσμη πορεία της ελληνικής αγοράς σε σχέση με τα τέλη του προηγούμενου μήνα, με διακυμάνσεις εντός του μήνα.
Παράλληλα, σύμφωνα με την πλέον πρόσφατη παρατήρηση για τον Ιούνιο του 2025,2 ο Σύνθετος Δείκτης Προήγησης (ΣΔΠ) σημείωσε πτώση, σε συνέχεια της οριακής ανόδου της προηγούμενης περιόδου αναφοράς, ενώ παραμένει σε υψηλά επίπεδα για το σύνολο της περιόδου εξέτασης.
Η εν λόγω εξέλιξη ενδέχεται να αποτελεί τμήμα της ενδιάμεσης μεταβλητότητας του ΣΔΠ. Εναλλακτικά, δύναται να ακολουθεί την τάση ήπιας διόρθωσης προς τα κάτω που φαίνεται να χαρακτηρίζει την πορεία του μετά το πιο πρόσφατο μέγιστο που είχε καταγραφεί.
Σε αυτή τη βάση, η πιο πιθανή ερμηνεία μοιάζει να είναι η συγκράτηση των προσδοκιών και εκτιμήσεων των συμμετεχόντων στην οικονομική δραστηριότητα, με ασαφείς ενδείξεις αναφορικά με τις προοπτικές για τις μελλοντικές οικονομικές συνθήκες.
Η αναφερόμενη ασάφεια συνδέεται ενδεχομένως με την αβεβαιότητα ως προς την εξέλιξη των γεωπολιτικών κινδύνων. Σε κάθε περίπτωση, αναγκαία καθίσταται η επανεκτίμηση του ΣΔΠ με στόχο την απόκτηση επιπρόσθετων ενδείξεων αναφορικά με την πορεία της μελλοντικής εγχώριας οικονομικής δραστηριότητας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- BriQ Properties: Δωρεάν διάθεση 38.000 ιδίων μετοχών σε στελέχη
- ΔΑΑ: Στα 9,02 εκατ. οι επιβάτες το α΄τετράμηνο με ετήσια άνοδο 5,9% – Οριακά με +1% ο Απρίλιος
- ΟΛΠ: Μειωμένα 29,3% στα 12,1 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το α΄τρίμηνο – Στο 20,1% τα EBITDA
- Πέθανε σε ηλικία 87 ετών ο ιδρυτής του CNN Τεντ Τέρνερ, που άλλαξε τις τηλεοπτικές ειδήσεις
- Χρηματιστήριο: Άλμα (+3,17%) στο ταμπλό και στον τζίρο, με ισχυρά κέρδη για τράπεζες και ράλι από Viohalco
- ΑΔΜΗΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε. - Ανακοίνωση νέου Επικεφαλής Μονάδας Εξυπηρέτησης Μετόχων και Εταιρικών Ανακοινώσεων
- Y/KNOT INVEST A.E. - Ανακοίνωση Ρυθμιζόμενης Πληροφορίας – Έναρξη Προγράμματος Επαναγοράς Ιδίων Μετοχών
- ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε. - Μηνιαία Εξέλιξη Κίνησης_Απρίλιος 2026
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








