Οι αγοραστές επιφύλαξαν ένα ακόμη θετικό κλείσιμο στο χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο επισφράγισε έναν μήνα, τον Οκτώβριο, κατά τον οποίο οι επιλεκτικές τοποθετήσεις υπερκέρασαν τις ελεγχόμενες πιέσεις.
Σήμερα, ο γενικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,78% στις 882,57 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ 871,29 μονάδων (-0,51%) και 882,57 μονάδες (+0,78%). Ο τζίρος ανήλθε στα 73,1 εκατ. ευρώ και ο όγκος ανήλθε στα 30,1 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 409 χιλ. τεμάχια.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με κέρδη 0,79%, στις 2.189,02 μονάδες, ενώ στο +0,44% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 1.247,10 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με άνοδο 1,38% στις 886,24 μονάδες.
Σε επίπεδο μήνα, ο γενικός δείκτης έκλεισε με κέρδη της τάξεως του 1,62%, ο FTSE 25 ενισχύθηκε κατά 1,48%, ενώ ο τραπεζικός κλάδος σημείωσε κέρδη 6,75%.
Στο ταμπλό τώρα, η ΔΕΗ και η Πειραιώς ξεχώρισαν σήμερα, καταγράφοντας κέρδη 3,59% και 2,09% αντίστοιχα, ενώ άνω του 1% ήταν τα κέρδη σε ΑΔΜΗΕ, AlphaBank, Μυτιληναίο, Σαράντη, Ελληνικά Πετρέλαια, Βιοχαλκο, CocaCola, Eurobank και Εθνική.
Ήπια ανοδικά έκλεισαν οι Τέρνα Ενεργειακή, Titan, Aegean και Motor Oil, με τις Jumbo, ΟΛΠ, ΕΧΑΕ και ΟΤΕ να κλείνουν χωρίς μεταβολή. Στον αντίποδα, σε αρνητικά εδάφη έκλεισαν οι Cenergy, ΟΠΑΠ, Λάμδα, ΓΕΚ Τέρνα, Φουρλής και Ελλάκτωρ, χωρίς όμως καμία να ολοκληρώνει πάνω από το -0,60%.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Επιστροφή πινακίδων από το δήμο Αθηναίων τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου
- Έφοδος ΣΔΟΕ στα γραφεία του Συλλόγου Θυμάτων Τεμπών – Αντίδραση Καρυστιανού
- Άνοιξε το ρεύμα προς Θεσσαλονίκη στα Μάλγαρα, όχι όμως στα Πράσινα Φανάρια
- Ερευνα NielsenIQ για ΣΕΛΠΕ για τις πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου εκτός ΕΕ
- Σπάει κάθε φράγμα η καθαρή περιουσία του Έλον Μασκ – Τι δείχνουν τα τελευταία στοιχεία
- Στην «ανηφόρα» το πετρέλαιο με τον Τραμπ να δηλώνει πως «βλέπει» πόλεμο με τη Βενεζουέλα
- Οι διαρθρωτικές αλλαγές που έφεραν οι ηλεκτρονικές πληρωμές στην ελληνική οικονομία
- Ο χρυσός έφερε στα «ταμεία», κέρδη άνω του 1% στην εβδομάδα
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








