Κέρδη καταγράφουν οι ευρωπαϊκές μετοχές, ύστερα από τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ-ΕΕ, ενισχύοντας τις μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,4%, με τον γερμανικό δείκτη DAX, που έχει υποστεί πιέσεις λόγω της αβεβαιότητας για το παγκόσμιο εμπόριο, να ενισχύεται κατά 1%.
Το ράλι καταγράφεται μετά τη χθεσινή συνάντηση μεταξύ του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, κατά την οποία ο Αμερικανός πρόεδρος συμφώνησε να μην επιβάλουν οι ΗΠΑ δασμούς στις εισαγωγές ευρωπαϊκών αυτοκινήτων για όσο διάστημα διαρκούν οι συνομιλίες για την εξάλειψη άλλων φραγμών στο εμπόριο, αποκλιμακώνοντας την απειλή ενός διατλαντικού εμπορικού πολέμου.
Ο κλάδος των αυτοκινητοβιομηχανιών ήταν αυτός με τη μεγαλύτερη άνοδο, καταγράφοντας κέρδη 1,5%. Οι μετοχές των Fiat, Porsche, Volkswagen και BMW σημείωσαν νωρίτερα άνοδο κατά 2,9% έως 4,3%.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Επιστροφή πινακίδων από το δήμο Αθηναίων τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου
- Έφοδος ΣΔΟΕ στα γραφεία του Συλλόγου Θυμάτων Τεμπών – Αντίδραση Καρυστιανού
- Άνοιξε το ρεύμα προς Θεσσαλονίκη στα Μάλγαρα, όχι όμως στα Πράσινα Φανάρια
- Ερευνα NielsenIQ για ΣΕΛΠΕ για τις πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου εκτός ΕΕ
- Σπάει κάθε φράγμα η καθαρή περιουσία του Έλον Μασκ – Τι δείχνουν τα τελευταία στοιχεία
- Στην «ανηφόρα» το πετρέλαιο με τον Τραμπ να δηλώνει πως «βλέπει» πόλεμο με τη Βενεζουέλα
- Οι διαρθρωτικές αλλαγές που έφεραν οι ηλεκτρονικές πληρωμές στην ελληνική οικονομία
- Ο χρυσός έφερε στα «ταμεία», κέρδη άνω του 1% στην εβδομάδα
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








