Σκοτώθηκαν σε ισραηλινή επιδρομή γιατί θεωρύνταν πράκτορες της Χεζμπολάχ
Πενθούντες συγκεντρώθηκαν την Κυριακή στο Σουεϊφάτ, νότια της Βηρυτού, για τις κηδείες τριών δημοσιογράφων που σκοτώθηκαν από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή. Ο Αλί Σουίμπ, ανταποκριτής του τηλεοπτικού σταθμού al-Manar της Χεζμπολάχ, η Φατίμα Φτούνι, δημοσιογράφος του παναραβικού τηλεοπτικού σταθμού al-Mayadeen, και ο αδελφός της Μοχάμεντ, εικονολήπτης του σταθμού, σκοτώθηκαν σε επίθεση στο αυτοκίνητό τους ενώ κάλυπταν τον πόλεμο Ισραήλ-Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο το Σάββατο.
Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι είχε στοχεύσει τον Σόιμπ, κατηγορώντας τον ότι ήταν πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών της Χεζμπολάχ, χωρίς να παράσχει αποδεικτικά στοιχεία. Λιβανέζοι αξιωματούχοι καταδίκασαν την επίθεση ως έγκλημα πολέμου.
Οι πενθούντες φώναζαν «Θάνατος στην Αμερική» και «Θάνατος στο Ισραήλ» καθώς τα σώματα θάφτηκαν σε ένα άδειο οικόπεδο που μετατράπηκε σε προσωρινό νεκροταφείο κατά τη διάρκεια του πολέμου.
«Δεν είναι η πρώτη φορά που σκοτώνονται συνάδελφοί μας», δήλωσε ο Μοχάμεντ Αλί Μπαντρεντίν, μηχανικός SNG στην al-Mayadeen. «Είναι μια μεγάλη απώλεια… ήταν από τους πιο έξυπνους και επαγγελματίες ανθρώπους, αλλά και από τους πιο ευγενικούς ανθρώπους».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- FrieslandCampina Hellas: Κέρδη από επιστροφή φόρων για υπόθεση της περιόδου 2004-2007 (αθάνατο ελληνικό δημόσιο)
- Η Ευρώπη σφίγγει τον κλοιό στα δεξαμενόπλοια του «σκιώδους στόλου»
- Ο Βαγγέλης Μαρινάκης παρουσίασε το νέο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», με «καρφιά» προς την κυβέρνηση
- Ευρωπαϊκές αγορές: Σε νέο ιστορικό υψηλό ο Stoxx 600
- Το ChatGPT ενσωματώνεται στο Viber για τους χρήστες στην Ελλάδα
- Fais Group: Στις 30 Ιουλίου η πληρωμή μερίσματος 0,15 ευρώ ανά μετοχή
- Attica Πολυκαταστήματα: Στο 70,08% το έμμεσο ποσοστό της Ideal Holdings μετά τη διάθεση μετοχών
- CrediaBank: Από τις 6 Ιουλίου στο ταμπλό οι 583.280 νέες μετοχές
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








