Ελλάδα

Κικίλιας για Βάρης – Κορωπίου: Υπάρχει βίντεο με εμπρηστή να βάζει φωτιά

«Υπάρχουν τεκμηριωμένες ενδείξεις ότι η αιτία δεν ήταν μόνο οι καιρικές συνθήκες» είπε ο υπ. Πολιτικής Προστασίας

Στοιχεία που δείχνουν ότι η μεγάλη φωτιά στην Βάρης – Κορωπίου, ήταν αποτέλεσμα εμπρησμού, έχουν στα χέρια τους οι αρχές, σύμφωνα με τον Βασίλη Κικίλια.

Κατά την ενημέρωση για τα πύρινα μέτωπα στην χώρα, ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η φωτιά επεκτάθηκε με αστραπιαία ταχύτητα, αλλά υπάρχουν τεκμηριωμένες ενδείξεις ότι η αιτία δεν ήταν μόνο οι καιρικές συνθήκες. Οι ανακριτικές αρχές της πυροσβεστικής και της ΕΛΑΣ έχουν τη διάθεσή τους οπτικό υλικό που δείχνει ξεκάθαρα εμπρηστή να βάζει φωτιά σε ξερά χόρτα στη Βάρης – Κορωπίου, ενώ λίγο πιο κάτω εντοπίστηκε και μπιτόνι με πετρέλαιο με στουπιά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καταστροφές σε σπίτια και επιχειρήσεις από τη φωτιά στη Βάρη – Μάχη με φλόγες και ισχυρούς ανέμους

Σήμα για εκκένωση των περιοχών Λαμπρικά και Κίτσι - Επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις - Αναφορές για καμένα σπίτια, ενώ επιχειρήσεις έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές

Όπως συμπλήρωσε το ανάλογο υλικό θα δοθεί στη δημοσιότητα, όταν δοθεί άδεια από την διεύθυνση αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού της πυροσβεστικής και την ΕΛΑΣ.

Σημειώνεται ότι στη σύλληψη ενός άνδρα προχώρησαν οι αρμόδιες αρχές για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το πρωί της Τετάρτης στη Νάξο, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα σε ενημέρωση ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, πυρονόμος, Νίκος Πάστρας.

Όπως είπε, συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας όντας, ως υπαίτιος από αμέλεια της πυρκαγιάς που αντιμετώπισαν το πρωί στη Νάξο και προσέθεσε ότι σήμερα οδηγείται στον Εισαγγελέα ο 30χρονος ο οποίος χθες πραγματοποιώντας γεωργικές εργασίες, προκάλεσε φωτιά στη Νιγρίτα Σερρών «την οποία ευτυχώς αντιμετώπισαν οι πυροσβέστες αφού έδωσαν πολύ σκληρή μάχη με τις φλόγες».

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu