Kαι η Αττική στις περιοχές που θα επηρεαστούν
Σε εξέλιξη βρίσκεται ευρεία διυπουργική σύσκεψη στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ενόψει της κακοκαιρίας «ALEXANDROS». Όπως δήλωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, νωρίτερα συνεδρίασε η επιστημονική Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, τους «ενημέρωσαν ότι από σήμερα Παρασκευή και ως αργά το βράδυ του Σαββάτου θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και τοπικές καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας».
Παράλληλα, ο υπουργός τόνισε ότι από πλευράς επικινδυνότητας των καιρικών φαινομένων, «στο κόκκινο» θα είναι η Θεσσαλία, οι Βόρειες Σποράδες, η Εύβοια και η Φθιώτιδα, όπου από σήμερα αργά το βράδυ και ως αύριο το μεσημέρι είναι πιθανό να προκληθούν πλημμυρικά φαινόμενα και να δημιουργηθούν προβλήματα λόγω των θυελλωδών βορειοανατολικών ανέμων. «Εφιστούμε την προσοχή των κατοίκων, οι οποίοι θα πρέπει να είναι σε εγρήγορση και εφόσον χρειαστεί να ακολουθήσουν τις οδηγίες των Αρχών», πρόσθεσε.
Η διυπουργική σύσκεψη πραγματοποιείται υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, με τη συμμετοχή συναρμόδιων υπουργείων, εκπροσώπων της Πυροσβεστικής, Σωμάτων Ασφαλείας, Ενόπλων Δυνάμεων, περιφερειών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και όλων των εμπλεκόμενων φορέων.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΗΠΑ προς Ουκρανία: «Μην χτυπάτε δεξαμενόπλοια και κρίσιμες πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στη Μαύρη Θάλασσα»
- Σούπερ μάρκετ – πρωτοβουλία μείωσης τιμών: Μόλις 6% – 7% σε περίπου 1.100 επώνυμα και βασικά προϊόντα
- Τουρισμός: Ο νέος επενδυτικός χάρτης – Πού απαιτούνται 16, 12 και 8 στρέμματα για νέα ξενοδοχεία
- Καιρός: «Κοκτέιλ» ζέστης και ισχυρών μελτεμιών – Στα 8 μποφόρ οι άνεμοι στο Αιγαίο
- Wall Street: Νέο ρεκόρ για τον S&P 500 – Ράλι 5% στην εβδομάδα για τον Nasdaq με «καύσιμο» τη Fed
- Νέα εξαγορά της ΔΕΗ σε Πολωνία και Ουγγαρία με υπό ανάπτυξη χαρτοφυλάκιο 2 GW
- Νέα ένταση μεταξύ Ισπανίας και Ιταλίας για το μεταναστευτικό – Η Μαδρίτη απειλεί με αντίμετρα
- ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΑΕ - Όμιλος ΔΕΗ: Νέα συμφωνία για χαρτοφυλάκιο έργων ΑΠΕ άνω των 2 GW σε Πολωνία και Ουγγαρία
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








