Νέα

Κίνα: 24.000 νέες ξένες εταιρίες ιδρύθηκαν στο α΄εξάμηνο του 2023

Ετήσια αύξηση 35,7% κατέγραψε η ίδρυση νέων ξένων εταιριών στο α' εξάμηνο, σύμφωνα με τα επίσημα κρατικά στοιχεία

Οι αλυσίδες τροφοδοσίας στην Κίνα επιδεικνύουν ανθεκτικότητα και λειτουργική ακεραιότητα προσελκύοντας περισσότερες εταιρίες που δραστηριοποιούνται με ξένες επενδύσεις, ώστε να αυξήσουν το επίπεδο των επενδύσεών τους στην κινεζική αγορά, επί τη βάσει ενός βελτιούμενου επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι 24.000 νέες ξένες εταιρίες ιδρύθηκαν στην Κίνα στο πρώτο εξάμηνο του 2023, με ετήσια αύξηση 35,7%.

Κατά την ίδια περίοδο, οι άμεσες ξένες επενδύσεις (FDI) από τις αναπτυγμένες χώρες συμπεριλαμβανομένης της Βρετανίας και της Γερμανίας κατέγραψαν ταχεία διεύρυνση των δραστηριοτήτων τους, σύμφωνα με το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου (MOC).

Ως ένα κομβικό κέντρο βιομηχανικής δραστηριότητας, η Κίνα προωθεί όλες τις κατηγορίες βιομηχανικής δραστηριότητας που περιλαμβάνονται στη βιομηχανική ταξινόμηση του ΟΗΕ.

Καθώς η κινεζική ενδοχώρα, αποτελεί μία τεράστια αγορά 1,4 δισεκατομμυρίων κατοίκων, το επενδυτικό κίνητρο για τις ξένες εταιρίες ώστε να επενδύσουν στην κινεζική αγορά γίνεται όλο και πιο δραστικό.

close menu