Τα ταξίδια με κρουαζιερόπλοια από την Κίνα αυξήθηκαν δραστικά
Στην διάρκεια της περιόδου των φετινών διακοπών του Μαΐου που μόλις ολοκληρώθηκε, οι παγκόσμιοι τουριστικοί προορισμοί προσέλκυσαν Κινέζους τουρίστες αναδεικνύοντας την αυξανόμενη κινητήρια δύναμη της κατανάλωσης στην κινεζική οικονομία.
Οι κρατήσεις τουριστικών υπηρεσιών από Κινέζους τουρίστες στην διάρκεια των πενθήμερων διακοπών από την 1η μέχρι την 5η Μαΐου κατέγραψαν αύξηση περίπου 100% επί τη βάσει της ταχείας ανάκαμψης της προηγούμενης χρονιάς, σύμφωνα με τα στοιχεία μιας αναφοράς της τουριστικής πλατφόρμας Fliggy, που έχει ηγετικό ρόλο στην κινεζική τουριστική αγορά.
Η κρατήσεις σε ξενοδοχεία του εξωτερικού κατέγραψαν ετήσια αύξηση περίπου 100%, ενώ η οικονομική αξία των ενοικιάσεων αυτοκινήτων στο εξωτερικό τριπλασιάστηκε σε ετήσια βάση, όπως δείχνουν τα στοιχεία της ίδιας αναφοράς.
Τα ταξίδια με κρουαζιερόπλοια από την Κίνα αυξήθηκαν δραστικά, μετά από την ταχεία ανάκαμψη που κατέγραψε ο κλάδος, ενώ οι κρατήσεις εκτοξεύτηκαν κι έχουν δεκαπενταπλασιαστεί και πλέον σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά.
Οι Κινέζοι τουρίστες ταξίδεψαν σε περίπου 200 χώρες και περιοχές σε ολόκληρο τον κόσμο κατά την ίδια περίοδο των διακοπών. Έτσι, επισκέφτηκαν περισσότερες από 3.000 πόλεις, όπως δείχνουν τα στοιχεία από το διαδικτυακό πρακτορείο ταξιδίων Trip.com.
Το Χονγκ Κονγκ, το Μακάο, χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας, η Ιαπωνία, αλλά και η Νότια Κορέα, καταγράφηκαν ως οι πιο δημοφιλείς προορισμοί για τον εξωτερικό τουρισμό της Κίνας, με τις χώρες της Μέσης Ανατολής, όπως το Κουβέιτ και η Σαουδική Αραβία να καταγράφουν δραστική αύξηση της παρουσίας Κινέζων τουριστών, σύμφωνα με το ίδιο πρακτορείο ταξιδίων.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Τζεφ Μπέζος για το θάνατο της μητέρας του: «Σ’ αγαπώ μαμά»
- Κίνα: Επιβράδυνση βιομηχανικής παραγωγής και λιανικών πωλήσεων
- Ουκρανική επίθεση στο ρωσικό λιμάνι Αστραχάν
- Συνεχίζει τις διακοπές ο Πρωθυπουργός στα Χανιά
- Συνεχίζεται η φωτιά στα Καμπιά της Χίου
- Το Σαββατοκύριακο οι απολογίες των τριων συλληφθέντων για τις φωτιές
- Δημήτρης Κοτσιφάκος: Ένας Έλληνας στο τιμόνι του Ritz Carlton στο Αμμάν
- H απίθανη σύμπτωση πίσω από την πιθανότερη διάδοχο της Αnne Wintour στη Vogue
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις