Το ισοζύγιο πληρωμών και τα αποθέματα ξένου συναλλάγματος παρέμειναν σταθερά ξεπερνώντας τα 3,2 τρισεκατομμύρια δολάρια
Το διασυνοριακό εμπόριο και οι επενδύσεις της Κίνας υλοποιήθηκαν πιο δυναμικά το 2024, σύμφωνα με τον Λι Μπιν που είναι αναπληρωτής διευθυντής της Κρατικής Υπηρεσίας Ξένου Συναλλάγματος της Κίνας (SAFE) και επικαλέστηκε επίσημα οικονομικά στοιχεία.
Οι διασυνοριακές πληρωμές από τους μη τραπεζικούς τομείς, συμπεριλαμβανομένων των επιχειρήσεων και των προσώπων κατέγραψαν ετήσια αύξηση 14,6% στα 14,3 τρισεκατομμύρια δολάρια (13,89 τρισεκατομμύρια ευρώ) το 2024, καταγράφοντας νέο ρεκόρ σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο Λι σε συνέντευξη Τύπου που διοργανώθηκε από το Γραφείο Πληροφοριών του Κεντρικού Συμβουλίου της Κίνας.
Παράλληλα διατηρήθηκε μια βασική ισορροπία στο ισοζύγιο πληρωμών και τα αποθέματα ξένου συναλλάγματος παρέμειναν σταθερά ξεπερνώντας τα 3,2 τρισεκατομμύρια δολάρια (3,11 τρισεκατομμύρια ευρώ).
Ο ίδιος αξιωματούχος πρόσθεσε ότι η ισοτιμία του κινεζικού νομίσματος παρέμεινε σε γενικές γραμμές σταθερή και σε ένα εύλογα ισορροπημένο επίπεδο.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Jan Κaras: Ο CEO του ΟΠΑΠ επενδύει στην Ελλάδα
- Ασφάλειες: Η αφαίμαξη με τα συμβόλαια υγείας συνεχίζεται – Έφθασαν τα ειδοποιητήρια με νέες αυξήσεις 9%
- Ιβάν Σαββίδης: «Πακετάρει» τα μέσα ενημέρωσης και ρίχνει νέο χρήμα στο Open
- Coca Cola 3E: Τί φέρνουν στην κατανάλωση οι γεωπολιτικές εντάσεις και η αύξηση του καφέ
- Ο Τέλης Μυστακίδης χρηματοδότης του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ
- Τουρκία: Ανέβασε χάρτη στην UNESCO που χωρίζει στα δύο το Αιγαίο
- Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιοχή του Μαραθώνα
- Τραμπ από G7: «Το Ιράν θέλει αποκλιμάκωση»
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις