Η Κίνα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο και αντιπροσώπευε σχεδόν το 18% του παγκόσμιου ΑΕΠ το 2022
Η Κίνα είναι πιθανό να χάσει τον στόχο ανάπτυξης της τάξης του 5% εφέτος, δηλώνουν οικονομολόγοι εάν δεν προχωρήσει άμεσα σε μέτρα οικνομικής στήριξης.
Η χώρα ανέστειλε την Τρίτη τη δημοσιοποίηση στοιχείων για την ανεργία των νέων, η οποία πρόσφατα είχε εκτοξευθεί στα ύψη. Άλλα στοιχεία για τον Ιούλιο έδειξαν ευρεία επιβράδυνση, που επιδεινώθηκε από την ύφεση της αγοράς ακινήτων .
«Η παρατεταμένη αδυναμία στην κατασκευή ακινήτων θα αυξήσει τις πιέσεις αποθεμάτων στον βιομηχανικό χώρο και θα μειώσει επίσης τη ζήτηση κατανάλωσης», δήλωσε σε σημείωμα ο Tao Wang, επικεφαλής των οικονομικών της Ασίας και επικεφαλής οικονομολόγος για την Κίνα στην UBS Investment Bank.
«Σε μια τέτοια περίπτωση, η οικονομική δυναμική μπορεί να παραμείνει υποτονική το υπόλοιπο του έτους και η Κίνα μπορεί να χάσει τον φετινό στόχο ανάπτυξης περίπου 5%,» είπε. «Οι αποπληθωριστικές πιέσεις θα μπορούσαν να επιμείνουν περισσότερο σε ένα τέτοιο σενάριο. Η οικονομία θα δικαιολογούσε τότε πολύ ισχυρότερες ή αντισυμβατικές πολιτικές για να αναζωογονηθεί».
Η Κίνα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο και αντιπροσώπευε σχεδόν το 18% του παγκόσμιου ΑΕΠ το 2022, σύμφωνα με στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ανασυγκροτήθηκε το Δ.Σ. της Τράπεζας Χανίων: Πρόεδρος ο Μιχαήλ Μαρακάκης
- Κατατέθηκε η αχρείαστη τροπολογία για τον Άγνωστο Στρατιώτη: 6 υπουργοί υπογράφουν και αναθέτουν σε ιδιωτική εταιρεία να σβήσει τα 57 ονόματα των Τεμπών!
- Ευρωπαϊκές αγορές: Με άνοδο ξεκίνησε η εβδομάδα
- Λαβρόφ και Ρούμπιο συζήτησαν τα «επόμενα βήματα προς τη διευθέτηση του πολέμου στην Ουκρανία»
- ONYX: Τα ποσοστά των βασικών μετόχων μετά την εισαγωγή στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου
- Γεραπετρίτης προς Φιντάν (πηγές ΥΠΕΞ): Μόνη μας διαφορά ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα
- Τουρκία: Η Μεγάλη του Γένους Σχολή διαψεύδει τις αναφορές περί «παύσης λειτουργίας» της
- ΕΤΑΔ: Παραχωρεί ανενεργό ακίνητο στον Δήμο Μυλοποτάμου Ρεθύμνου
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις