Το ΔΝΤ προχώρησε στην ανακοίνωση αυτή με ένα δελτίο Τύπου
Η οικονομική δραστηριότητα της Κίνας ανέκαμψε το 2023, με το άνοιγμα της οικονομίας που ακολούθησε την πανδημία COVID, ενώ το πραγματικό ΑΕΠ αναμένεται ότι έχει αυξηθεί, σύμφωνα με τον στόχο που έχει θέσει το Πεκίνο για οικονομική ανάπτυξη γύρω στο 5%, όπως ανακοίνωσε το διοικητικό συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ).
Το ΔΝΤ προχώρησε στην ανακοίνωση αυτή με ένα δελτίο Τύπου μετά από την ετήσια αξιολόγηση της πορείας της κινεζικής οικονομίας (Article IV).
Σύμφωνα με την ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ηλεκτρονική σελίδα του ΔΝΤ, ουσιαστικό ρόλο στην ανάκαμψη της κινεζικής οικονομίας είχε η εσωτερική ζήτηση προϊόντων, ειδικότερα, η ιδιωτική κατανάλωση, ενώ θετική επίδραση άσκησαν οι μακροοικονομικές πολιτικές, συμπεριλαμβανομένης και της περαιτέρω χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής, των μέτρων φορολογικής ελάφρυνσης των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών, αλλά και οι δαπάνες για την αντιμετώπιση και αποκατάσταση των φυσικών καταστροφών.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Αυστραλία: 59 κατηγορίες από την αστυνομία σε βάρος του μακελάρη της παραλίας Μπόνταϊ
- Coca-Cola HBC: Εκτακτη Γενική Συνέλευση για το mega deal στην Αφρική
- Η ρύθμιση για τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο: Πόσοι ωφελούνται και οι λεπτομέρειες που ζητούν αποσαφήνιση
- Euroleague: Νίκη για τον Παναθηναϊκό, ήττα για τον Ολυμπιακό στην 16η αγωνιστική
- Τραμπ: Αποκλεισμός των πετρελαιοφόρων από τη Βενεζουέλα που έχουν υποβληθεί σε κυρώσεις
- Τράπεζα της Αγγλίας: Ο πληθωρισμός το τελευταίο εμπόδιο πριν από την απόφαση για τα επιτόκια
- Αγρότες: Την Πέμπτη πανελλαδική σύσκεψη – Δεν διαφαίνεται εκτόνωση της κατάστασης
- MetaΧ: Οι μετοχές εκτοξεύθηκαν 700% στην πρεμιέρα τους στις αγορές
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








