Τα αποθέματα ανήλθαν σε 73,7 εκατομμύρια ουγγιές καθαρού χρυσού στο τέλος Μαρτίου, έναντι 73,61 εκατομμυρίων ουγγιών στο τέλος Φεβρουαρίου
Η κεντρική τράπεζα της Κίνας πρόσθεσε χρυσό στα αποθέματά της τον Μάρτιο για πέμπτο συνεχόμενο μήνα, όπως έδειξαν τα επίσημα στοιχεία της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας (PBOC) τη Δευτέρα.
Τα αποθέματα της Κίνας ανήλθαν σε 73,7 εκατομμύρια ουγγιές καθαρού χρυσού στο τέλος Μαρτίου, έναντι 73,61 εκατομμυρίων ουγγιών στο τέλος Φεβρουαρίου.
Τα αποθέματά της σε χρυσό αποτιμώνται σε 229,6 δισεκατομμύρια δολάρια στο τέλος του περασμένου μήνα, από 208,64 δισεκατομμύρια δολάρια στο τέλος Φεβρουαρίου.
«Η ισχυρή ζήτηση των κεντρικών τραπεζών για χρυσό ήταν ένας σημαντικός παράγοντας πίσω από το ράλι των τιμών του χρυσού, οπότε για να συνεχιστεί η δυναμική των αγορών για πέμπτο συνεχόμενο μήνα, αυτό φαίνεται να υποδηλώνει κάποια υποκείμενη στήριξη για τις τιμές», δήλωσε ο στρατηγικός αναλυτής της αγοράς της IG, Yeap Jun Rong.
«Με την αύξηση των παγκόσμιων εμπορικών εντάσεων, η συνεχιζόμενη πίεση των κεντρικών τραπεζών να διαφοροποιήσουν τα αποθέματά τους, οδηγεί σε αύξηση των αποθεμάτων χρυσού.
Ο χρυσός, που παραδοσιακά θεωρείται καταφύγιο από την πολιτική και οικονομική αβεβαιότητα, έχει σημειώσει υψηλά ρεκόρ μέχρι στιγμής φέτος λόγω της αβεβαιότητας που περιβάλλει τους δασμούς, το ενδεχόμενο μείωσης των επιτοκίων, τις γεωπολιτικές συγκρούσεις και τις αγορές από τις κεντρικές τράπεζες.
Η Κίνα, αντέδρασε την Παρασκευή στους αμερικανικούς δασμούς που επέβαλε ο Τραμπ με μια σειρά από αντίμετρα, βαθαίνοντας τον εμπορικό πόλεμο μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Σούπερ μάρκετ γειτονιάς: Ανοίγουν άλλα 300 σε όλη την Ελλάδα «κόντρα» στα hyper markets
- Gruppo Cucine: Συνεργασία με την ιταλική Stosa και στο βάθος ΑΠΕ
- Στην Άγκυρα με πολυμελή αντιπροσωπεία ο Μητσοτάκης για τη συνάντηση με Ερντογάν
- Reuters: Η κυβέρνηση Τραμπ καταργεί τη νομική βάση για τους κανονισμούς ρύπων
- Honda: Βουτιά 61,4% στα τριμηνιαία λειτουργικά κέρδη το γ΄τρίμηνο
- Άρση ασυλίας Παύλου Πολάκη με στήριξη ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ελληνικής Λύσης
- Ευρωπαϊκές αγορές: Μεικτά πρόσημα και άλμα 11,55% από Philips
- BALLY'S INTRALOT Α.Ε. - Αγορά ιδίων μετοχών
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








