Το Πεκίνο θεωρεί ότι αμερικανικοί δασμοί πηγαίνουν κόντρα σε ολόκληρο τον κόσμο
Το Πεκίνο ανακοίνωσε ότι θα μειώσει τον αριθμό των αμερικανικών ταινιών που προβάλλονται στην Κίνα, σε ένα νέο ανταποδοτικό μέτρο που λαμβάνει κατά των Ηνωμένων Πολιτειών στο πλαίσιο της κλιμάκωσης του εμπορικού πολέμου που έχει εξαπολύσει ο Ντόναλντ Τραμπ.
«Θα ακολουθήσουμε τους νόμους της αγοράς, θα σεβαστούμε τις επιλογές των θεατών και θα μειώσουμε αρκετά τις εισαγόμενες αμερικανικές ταινίες», ανακοίνωσε εκπρόσωπος του Εθνικού Γραφείου Κινηματογράφου, καταγγέλλοντας «τις κακές πρακτικές της αμερικανικής κυβέρνησης που συνίστανται στην κατάχρηση των δασμών κατά της Κίνας».
Το Πεκίνο θεωρεί ότι αμερικανικοί δασμοί «πηγαίνουν κόντρα σε ολόκληρο τον κόσμο», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Λι Τζιάν, εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, αφού ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι αυξάνει στο 125% τους δασμούς κατά των κινεζικών προϊόντων.
Η Κίνα δεν ενδιαφέρεται για καβγά, αλλά δεν θα φοβηθεί αν οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίσουν τις απειλές. «Η αμερικανική εκστρατεία δεν κερδίζει την υποστήριξη του κόσμου και θα καταλήξει σε αποτυχία», πρόσθεσε. «Η Κίνα δεν θα παραμείνει αδρανής και δεν θα επιτρέψει την στέρηση των νόμιμων δικαιωμάτων και συμφερόντων του κινεζικού λαού», προειδοποίησε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν πρόσφατα (…) την επιβολή αδιακρίτως δασμών σε όλους τους εμπορικούς τους εταίρους, περιλαμβανομένης της Κίνας, πράγμα που παραβιάζει τα δικαιώματα και τα νόμιμα συμφέροντα των κινεζικών επιχειρήσεων και επηρεάζει σοβαρά την σταθερότητα της παγκόσμιας οικονομικής τάξης, δήλωσε ο Χε Γιονγκτσιάν, εκπρόσωπος του υπουργείου Εμπορίου κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΥΠΕΞ για αμφισβήτηση ΑΟΖ από την Αίγυπτο: Αναμενόμενη αντίδραση γειτονικού κράτους!
- Η Αίγυπτος αμφισβητεί την ελληνική ΑΟΖ από τις 8 Ιουλίου – Το έκρυψε ο Γεραπετρίτης
- HΠΑ: Ένοπλος άνοιξε πυρ σε στρατιωτική βάση στη Τζόρτζια – 5 στρατιώτες δέχθηκαν πυροβολισμούς
- Capital: Με ποσοστό 5,06% στην Euronext
- Eυρωπαϊκές αγορές: Τα εταιρικά αποτελέσματα έφεραν κέρδη
- Google: Δίνει 1 δισ. δολάρια για 3ετή εκπαίδευση φοιτητών στην Τεχνητή Νοημοσύνη
- Apple: Δια στόματος Τραμπ η επιπλέον επένδυση100 δισ. δολαρίων για παραγωγή στις ΗΠΑ
- Παπουτσάνης: Διανομή προσωρινού μικτού μερίσματος 0,04 ευρώ ανά μετοχή
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις