Η Κίνα και το Βιετνάμ υπέγραψαν 45 διμερείς συμφωνίες συνεργασίας
Κάλεσμα στο Βιετνάμ απηύθυνε ο Κινέζος πρόεδρος, Σι Τζινπίνγκ, να ενώσει τις δυνάμεις του με την Κίνα προκειμένου να “αντιταχθούν από κοινού στον εκφοβισμό”, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, ενώ μαίνεται ο δασμολογικός πόλεμος με την Ουάσιγκτον.
“Πρέπει να ενισχύσουμε τη στρατηγική σχέση μας, να αντιταχθούμε από κοινού στον εκφοβισμό και να διατηρήσουμε τη σταθερότητα του παγκόσμιου συστήματος ελεύθερων συναλλαγών, όπως και των βιομηχανικών δικτύων και του εφοδιασμού”, δήλωσε ο Σι απευθυνόμενος στον Βιετναμέζο ηγέτη Το Λαμ, όπως μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων.
Η Κίνα και το Βιετνάμ υπέγραψαν 45 διμερείς συμφωνίες συνεργασίας, στην έναρξη της επίσκεψης του Κινέζου προέδρου στο κράτος της Νοτιοανατολικής Ασίας, σύμφωνα με το Xinhua.
Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, οι διμερείς συμφωνίες καλύπτουν μια ευρεία γκάμα τομέων, μεταξύ άλλων την Τεχνητή Νοημοσύνη, τους τελωνειακούς ελέγχους και το εμπόριο αγροτικών προϊόντων.
Το πλήρες κείμενο της ομιλίας του Σι Τζινπίνγκ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΕΚΤΕΡ: Αλλαγές στα μεγέθη των οικονομικών καταστάσεων λόγω μερίσματος
- Cenergy: Στα 95 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το α΄εξάμηνο, αυξημένα κατά 69%
- Ευρώπη Holdings: Αυξημένα έσοδα στα 18,786 εκατ. ευρώ το α΄εξάμηνο
- Lamda Development: Στα 128 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το α΄εξάμηνο
- Χρηματιστήριο: Νέες απώλειες 0,69% και κάτω από τις 1.020 μονάδες – Βουτιά 8,11% από Credia Bank
- Premia Properties: Πώληση ιδίων μετοχών 2,1 εκατ. ευρώ στην Airtours Resort Ownership Espana
- Κλειστή η οδός Αθηνάς για όλα τα οχήματα 20 και 21 Σεπτεμβρίου
- Φθινόπωρο περικοπών και απολύσεων σε Ford και Bosch
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις