Η Κίνα και το Βιετνάμ υπέγραψαν 45 διμερείς συμφωνίες συνεργασίας
Κάλεσμα στο Βιετνάμ απηύθυνε ο Κινέζος πρόεδρος, Σι Τζινπίνγκ, να ενώσει τις δυνάμεις του με την Κίνα προκειμένου να “αντιταχθούν από κοινού στον εκφοβισμό”, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, ενώ μαίνεται ο δασμολογικός πόλεμος με την Ουάσιγκτον.
“Πρέπει να ενισχύσουμε τη στρατηγική σχέση μας, να αντιταχθούμε από κοινού στον εκφοβισμό και να διατηρήσουμε τη σταθερότητα του παγκόσμιου συστήματος ελεύθερων συναλλαγών, όπως και των βιομηχανικών δικτύων και του εφοδιασμού”, δήλωσε ο Σι απευθυνόμενος στον Βιετναμέζο ηγέτη Το Λαμ, όπως μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων.
Η Κίνα και το Βιετνάμ υπέγραψαν 45 διμερείς συμφωνίες συνεργασίας, στην έναρξη της επίσκεψης του Κινέζου προέδρου στο κράτος της Νοτιοανατολικής Ασίας, σύμφωνα με το Xinhua.
Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, οι διμερείς συμφωνίες καλύπτουν μια ευρεία γκάμα τομέων, μεταξύ άλλων την Τεχνητή Νοημοσύνη, τους τελωνειακούς ελέγχους και το εμπόριο αγροτικών προϊόντων.
Το πλήρες κείμενο της ομιλίας του Σι Τζινπίνγκ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Χρηματοδότηση 13,5 εκατ. ευρώ για στήριξη της δημοσιογραφίας από την ΕΕ
- ΕΕ: Εχει τόσο εμπιστοσύνη στον Τραμπ που ετοιμάζει «Plan B» για ειρηνευτικό σχέδιο και κυρώσεις κατά της Ρωσίας
- Η AKTOR εξαγόρασε και την ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις από τον όμιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ
- Παρελθόν από τη Hellenic Train ο πρόεδρος των μηχανοδηγών Κώστας Γενιδούνιας
- Κομισιόν: Ενέκρινε την εξαγορά του τηλεοπτικού σταθμού Alpha από United και Motor Oil
- Ευρωπαϊκές αγορές: Θετικό κλείσιμο μετά τα στοιχεία για την πτώση του το αμερικανικού ΑΕΠ
- Μπλε Κέδρος: Στα 9,05 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το 2024
- Yalco – Κωνσταντίνου ΑΕ: Υπέγραψε συμφωνία εξυγίανσης με τους πιστωτές της
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις