Θα εξετάσει πολιτικές της εταιρείας όπως εκπτώσεις έως 30% στις δαπάνες εντός του app store, καθώς και τον αποκλεισμό άλλων υπηρεσιών πληρωμών
Οι αντιμονοπωλιακές αρχές της Κίνας, η Κρατική Διοίκηση για τους Κανόνες της Αγοράς, εξετάζουν το ενδεχόμενο να ανοίξουν έρευνα για τις πρακτικές και τις χρεώσεις της Apple στην πλατφόρμα εφαρμογών της το app store, σύμφωνα με πηγές του πρακτορείου Bloomberg.
Μία εξέλιξη που έρχεται μία ημέρα αφότου η Κίνα ανακοίνωσε ένα μεγάλο εύρος μέτρων με στόχευση αμερικανικές υπηρεσίες, μεταξύ των οποίων ο τεχνολογικός κολοσσός Google, η Kalvin Klein, καθώς και κατασκευαστές γεωργικών μηχανημάτων, στον απόηχο της ενεργοποίησης των νέων δασμών της κυβέρνησης Τραμπ σε εισαγωγές κινεζικών προϊόντων.
Σχετικά με την Apple, η ρυθμιστική αρχή των αγορών της Κίνας εξετάζει πολιτικές της εταιρείας όπως εκπτώσεις έως 30% στις δαπάνες εντός του app store, καθώς και ο αποκλεισμός άλλων υπηρεσιών πληρωμών και καταστημάτων εφαρμογών, σύμφωνα με άτομα που έχουν γνώση του θέματος και τα οποία επικαλείται το Bloomberg.
Όπως επισημαίνεται πάντως στο δημοσίευμα, η ρυθμιστική αρχή αγορών της Κίνας δεν έχει αποφασίσει ακόμα εάν θα ξεκινήσει επίσημα την έρευνα για την Apple.
Σε κάθε περίπτωση η μετοχή της Apple καταγράφει σημαντικές απώλειες που αγγίζουν το 3% αφότου δημοσιεύθηκε το ρεπορτάζ του Bloomberg.
Σημειώνεται ότι Κίνα αυτή την εβδομάδα άνοιξε επίσης έρευνα κατά της Google για ενδεχόμενες παραβιάσεις των κανονισμών αντιμονοπωλιακής πολιτικής, αν και η ρυθμιστική αρχή αγορών δεν παρείχε περισσότερες λεπτομέρειες για το αντικείμενο της έρευνας.
Χτες άλλωστε, οι Financial Times ανέφεραν η αρχή εξετάζει το ενδεχόμενο να διεξάγει έρευνα και για την αμερικανική εταιρεία κατασκευής επεξεργαστών Intel.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Commerzbank: Προχωράει σε 4.000 απολύσεις για να αποφύγει την εξαγορά από την Unicredit
- Τραμπ: Μίλησα και με Ζελένσκι, είναι καιρός να σταματήσει αυτός ο γελοίος πόλεμος
- Πεσκόφ: «Ο Πούτιν κάλεσε τον Τραμπ να επισκεφθεί τη Μόσχα»
- Πρόεδρος Foxconn: Στόχος η συνεργασία με την Nissan και όχι η εξαγορά της
- Νέο τελεσίγραφο Ισραήλ στη Χαμάς: Απελευθερώστε τους ομήρους γιατί ερχόμαστε
- Ευρωπαϊκές αγορές: Συνέχισαν τα ρεκόρ Stoxx 600, FTSE 100 και DAX – Άλμα 14% από Heineken
- Chevron: «Σαρώνει» το 20% του προσωπικού της παγκοσμίως
- Συνομίλησαν Τραμπ και Πούτιν για τερματισμό πολέμου
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις