Ολοκληρώθηκε η τρίτη φάση του επενδυτικού ταμέιου, που είναι και η μεγαλύτερη
Η Κίνα ολοκλήρωσε τη δημιουργία της τρίτης φάσης του επενδυτικού ταμείου – με κρατική υποστήριξη – για να ενισχύσει τη βιομηχανία ημιαγωγών, με κεφάλαιο 344 δισεκατομμυρίων γιουάν (47,5 δισεκατομμύρια δολάρια), σύμφωνα με το εμπορικό μητρώο της χώρας (National Enterprise Credit Information Publicity System).
Πρόκειται για την τρίτη και μεγαλύτερη φάση του China Integrated Circuit Industry Investment Fund ή «Big Fund», όπως λένε το επενδυτικό ταμείο, που συστάθηκε για την ενίσχυση του τομέα των ημιαγωγών.
Η πρώτη φάση του ταμείου πραγματοποιήθηκε το 2014 με κεφάλαιο 138,7 δισεκατομμυρίων γιουάν και η δεύτερη φάση ακολούθησε το 2019 με 204 δισεκατομμύρια γιουάν. Το Big Fund έχει παράσχει χρηματοδότηση σε εταιρείες όπως τις Semiconductor Manufacturing International και Hua Hong Semiconductor καθώς και στη Yangtze Memory Technologies.
Συνολικά το ταμείο διαχειρίζεται 94,82 δισ. δολάρια ή περίπου 686,7 δισ. γουάν.
Ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ τόνισε την ανάγκη να επιτύχει η Κίνα αυτάρκεια στους ημιαγωγούς. Αυτή η ανάγκη έχει αυξηθεί αφού οι ΗΠΑ επέβαλαν μια σειρά μέτρων ελέγχου των εξαγωγών τα τελευταία δύο χρόνια, επικαλούμενη φόβους ότι το Πεκίνο θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τα προηγμένα τσιπ για να ενισχύσει τις στρατιωτικές του ικανότητες.
Το υπουργείο Οικονομικών της Κίνας είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος με μερίδιο 17% και κεφάλαιο 60 δισεκατομμυρίων γιουάν. Η China Development Bank Capital είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος με 10,5%. Δεκαεπτά άλλες οντότητες αναφέρονται ως επενδυτές, συμπεριλαμβανομένων πέντε μεγάλων κινεζικών τραπεζών: Industrial and Commercial Bank of China, China Construction Bank, Agricultural Bank of China, Bank of China και Bank of Communications, με κάθε μία να συνεισφέρει περίπου το 6% του συνολικού κεφαλαίου.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΕΛΣΤΑΤ: Μικρή πτώση 0,8% οι αφίξεις στα τουριστικά καταλύματα της χώρας τον Απρίλιο
- ΕΛΣΤΑΤ: Αλμα 23% στον τζίρο της ελληνικής βιομηχανίας τον Απρίλιο με ώθηση από το πετρέλαιο
- ΚΡΙ-ΚΡΙ ΑΕ - Ανακοίνωση Διάθεσης Ιδίων Μετοχών
- ΓΡ. ΣΑΡΑΝΤΗΣ Α.Β.Ε.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- Ο Σαρπρίτ Σινγκ γράφει ιστορία στο Μουντιάλ και εμπνέει τη νότια Ασία
- Πράσινο φως για έργα πνοής σχεδόν 6 εκατ. ευρώ στη Λέρο
- Σαρωτική νίκη του Αντι Μπέρναμ στο Μέικερφιλντ που αλλάζει τις ισορροπίες στη Βρετανία
- Διπλή εικόνα στο ισοζύγιο πληρωμών: Ανάσα τον Απρίλιο λόγω εξαγωγών και τουρισμού, διεύρυνση ελλείμματος στο τετράμηνο
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








