Την κατασκευή ενός αγωγού υδρογόνου με μήκος μεγαλύτερο των 400 χιλιομέτρων σχεδιάζει το Πεκίνο, με στόχο τη διευκόλυνση της μεταφοράς καθαρής ενέργειας από τις πλούσιες σε καθαρά καύσιμα δυτικές κινεζικές περιοχές, προς τις περιοχές της ανατολικής Κίνας που έχουν μεγάλες ενεργειακές ανάγκες.
Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του προγράμματος αυτού βρίσκεται η μεταφορά υδρογόνου από την περιοχή Ουλάνκαμπ που βρίσκεται στα βόρεια της Αυτόνομης Περιφέρειας της Εσωτερικής Μογγολίας προς το Πεκίνο. Πρόκειται για τον πρώτο αγωγό υδρογόνου μεγάλων αποστάσεων στην Κίνα, που θα διασχίζει διαφορετικές επαρχίες και περιοχές, δήλωσε ο Μα Γιονγκσένγκ πρόεδρος της Sinopec που θα είναι ο διαχειριστής του αγωγού. Η Sinopec είναι η μεγαλύτερη εταιρεία διυλιστηρίων πετρελαίου στην Κίνα.
Στο πρώτο στάδιο της λειτουργίας του, ο αγωγός θα μπορεί να διαχειριστεί 100.000 τόνους υδρογόνου κάθε χρόνο, ενώ υπάρχει μακροπρόθεσμα η δυνατότητα αύξησης της μεταφορικής του ικανότητας στους 500.000 τόνους.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Φέσια στην ΕΤΑΔ από το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού – Επιβεβαιώνει αλλά επιμένει στη σιωπή
- Γενοκτονία διέπραξε το Ισραήλ στη Γάζα με τη βούλα του ΟΗΕ
- Η ΕΕ κατέληξε σε εμπορική συμφωνία με την Ινδονησία, μετά από 9 χρόνια διαπραγματεύσεων
- Μέτρα και δράσεις αποκατάστασης του πυρόπληκτου Φενεού
- Ευρωπαϊκές αγορές: Στο «κόκκινο» οι δείκτες με πιέσεις στις τράπεζες
- Η Ελλάδα πιο κοντά με την Ινδία από την συνεργασία Aegean – IndiGo
- Έρευνα Ferryhopper: Τουριστική «βασίλισσα» του καλοκαιριού η Πάρος με +45% αύξηση εισιτηρίων
- H CrediaBank για την εξαγορά της HSBC Μάλτας έναντι 200 εκατ. ευρώ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις