«Η χθεσινή αδυναμία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να καταρτίσει ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, δεν πρέπει να αποτελέσει άλλοθι της κυβέρνησης για να χαθεί και άλλος χρόνος αφήνοντας τους πολίτες – και ιδιαίτερα τους πιο ευάλωτους – έρμαια της κερδοσκοπίας των αγορών ενέργειας» αναφέρεται σε σχόλιο του Κινήματος Αλλαγής για τα αποτελέσματα της χθεσινής Συνόδου Κορυφής.
Το ΚΙΝΑΛ προσθέτει ότι η κυβέρνηση «οφείλει άμεσα, όπως ήδη έχουν κάνει και άλλα κράτη, να προχωρήσει χωρίς ήξεις αφήξεις στην φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας και να επιβάλει πλαφόν στην ρήτρα αναπροσαρμογής στην λιανική τιμή.
Όπως σημειώνει, «αξιοσημείωτο είναι ότι Ισπανία και Πορτογαλία πέτυχαν να εξαιρεθούν και πλέον έχουν τη δυνατότητα να λάβουν έκτακτα εθνικά μέτρα. Γιατί δεν αξιοποιήθηκε ως επιχείρημα η χαμηλή ενεργειακή διασυνδεσιμότητα της χώρας μας για να τύχει και η Ελλάδα αντίστοιχης ευνοϊκής ρύθμισης;».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μητσοτάκης: Οι πολίτες περιμένουν πιο πολλά και πιο γρήγορα χειροπιαστά αποτελέσματα
- ΔΕΔΔΗΕ: Προχωρά σε αναβάθμιση των υπηρεσιών προς τους καταναλωτές με «έξυπνους» μετρητές
- ελίν: Δύο ακόμα διακρίσεις για το πρόγραμμα «Καμία πηγή ρύπανσης δεν είναι ασήμαντη»
- Γερμανία: Αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στα 13,90 ευρώ/ώρα
- Η πρόεδρος της Endeavor, Κωστάντζα Σμπώκου-Κωνσταντακοπούλου πρέσβειρα της Unesco
- Τιμές ρεύματος για νοικοκυριά: Στα 28,72 ευρώ/100 kWh στην ΕΕ το α΄εξάμηνο – Στα 27,85 ευρώ στην Ελλάδα
- ΑΑΔΕ: Λιγότεροι οφειλέτες τον Ιούνιο, περισσότερα χρέη (5,7 δισ. ευρώ) στο 8μηνο
- Νέα Ανεξάρτητη Αρχή Προστασίας του Καταναλωτή: Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο – Τι προβλέπει
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








