Δεν αλλάζουν οι διαδικασίες για την εκλογή νέου αρχηγού στο Κίνημα Αλλαγής, μετά την απόσυρση της προέδρου του κόμματος, Φώφης Γεννηματά εξ αιτίας της ραγδαίας επιδείνωσης της υγείας της και την είσοδό της στο νοσοκομείο όπου συνεχίζει να νοσηλεύεται. Οι εσωκομματικές κάλπες θα στηθούν κανονικά στις 5 Δεκεμβρίου και, εφόσον χρειαστεί δεύτερος γύρος, στις 12 Δεκεμβρίου.
Οι διαβουλεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη ανάμεσα σε όλες τις πλευρές και τους συνεργάτες της κ. Γεννηματά, φαίνεται να διαμορφώνουν ως κοινό τόπο τη συνέχιση της διαδικασίας, όπως άλλωστε ζήτησε η Φώφη Γεννηματά με τη χθεσινή της δήλωση.
Επίσης τίποτα δεν αλλάζει και για την προθεσμία που έθεσε η αρμόδια Επιτροπή (ΕΔΕΚΑΠ) για να κατατεθούν οι 5.000 υπογραφές που απαιτούνται για να ανακηρυχθούν οι τρεις εναπομείναντες υποψήφιοι (Ν. Ανδρουλάκης, Α. Λοβέρδος, Χ. Καστανίδης). Τη προσεχή Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου, το απόγευμα η Επιτροπή αναμένεται να συνέλθει για να ελέγξει δειγματοληπτικά αν πληρούνται οι προϋποθέσεις που ορίζει το καταστατικό του ΚΙΝΑΛ.
Παρά τα όσα λέγονται κι ακούγονται, δεν φαίνεται να προκύπτει νέα υποψηφιότητα μετά την απόσυρση της κ. Γεννηματά, από τα στελέχη που την υποστήριξαν, μολονότι εκφράστηκαν σκέψεις για υποψηφιότητα του γραμματέα του ΚΙΝΑΛ, Μανώλη Χριστοδουλάκη. Αν παρ’ όλα αυτά την τελευταία στιγμή κατατεθεί κάποια αξιόπιστη υποψηφιότητα, η Επιτροπή πρόκειται να δώσει λίγες μέρες περιθώριο για να κατατεθούν οι απαραίτητες υπογραφές.
Η χθεσινή αιφνιδιαστική εξέλιξη έχει οδηγήσει τους υποψηφίους σε προσωρινή ολιγοήμερη αναβολή των προεκλογικών τους δραστηριοτήτων και από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να ξεκινήσουν ξανά.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Revolut, Klarna και Wise μέσα στις 5 top Neobanks με πάνω από 200 δις δολάρια αποτίμηση
- Opinion Poll: Ανέβηκε στο 30,5% η ΝΔ μετά τη ΔΕΘ – Θετικά για το 53% τα μέτρα
- Alpha Bank: Την 1η Δεκεμβρίου η αποκοπή του προμερίσματος
- Hellenic Cables: Σύμβαση από τον ΑΔΜΗΕ για την ηλεκτρική διασύνδεση Ηγουμενίτσας – Κέρκυρας
- Ευρωπαϊκές αγορές: Άνοδος μετά τα αμετάβλητα επιτόκια της ΕΚΤ
- Μπέργκαμ: Ο υπ. Εσωτερικών των ΗΠΑ πήγε να «τσεκάρει» τη Ρεβυθούσα για το αμερικανικό LNG
- Αλβανία: Στα χέρια της υπουργού από Τεχνητή Νοημοσύνη «Diella» οι δημόσιες συμβάσεις
- ΕΕ: Η κατάργηση εισαγωγών ρωσικού φυσικού αερίου και πετρελαίου θα έχει επιτευχθεί έως το 2028
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις