Ποιες περιοχές στην κατηγορία κινδύνου 3 σήμερα
Η παρατεταμένη ανομβρία των προηγούμενων μηνών, οι ελάχιστες βροχοπτώσεις από τις αρχές φθινοπώρου και οι ισχυροί άνεμοι παρατείνουν την επικινδυνότητα εκδήλωσης πυρκαγιών.
Παρά το γεγονός ότι από τα μέσα Σεπτεμβρίου ο Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς είθισται να είναι κατά κύριο λόγο στους δείκτες 1 και 2 (χαμηλή και μέση επικινδυνότητα), φέτος πολλές περιοχές της χώρας είναι σχεδόν καθημερινά στο δείκτη 3, ενώ υπήρξαν ημέρες ακόμα και με δείκτη 4, δηλαδή ένα βήμα πριν την κατάσταση συναγερμού (π.χ. στις 29 Σεπτεμβρίου όταν ξέσπασε η μεγάλη φωτιά στην Κορινθία).
Λίγο πριν ξεκινήσει το δεύτερο 15ήμερο του Οκτωβρίου, οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες παραμένουν επικίνδυνες με την ερχόμενη εβδομάδα να αναμένεται δύσκολη για τις δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος.
Χαρακτηριστικά, αύριο, σύμφωνα με τον Χάρτη Πολιτικής Προστασίας, σε κατάσταση υψηλού κινδύνου (δείκτης 3) θα βρίσκονται περιοχές της Αττικής και της Εύβοιας, το Ηράκλειο και το Λασίθι, τα Δωδεκάνησα, οι Κυκλάδες, καθώς και τα νησιά Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία και Ψαρά.
Υπενθυμίζεται ότι με δείκτη 3 απαγορεύονται οι θερμές εργασίες. Στους παραβάτες επιβάλλονται υψηλά χρηματικά πρόστιμα, ενώ το αδίκημα της εξ αμελείας πρόκλησης πυρκαγιάς έχει μετατραπεί από πλημμέλημα σε κακούργημα και επισύρει ποινές φυλάκισης.
Σε κατηγορία κινδύνου 3 πολλές περιοχές της χώρας
Σε κατάσταση υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) βρίσκονται σήμερα περιοχές της Αττικής και της Εύβοιας, το Ηράκλειο και το Λασίθι, τα Δωδεκάνησα, οι Κυκλάδες, καθώς και τα νησιά Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία και Ψαρά, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Νova: Επανήλθε το δίκτυο μετά από ”πτώση” τριών ωρών περίπου σε πολλές περιοχές της χώρας
- Ινδία: Προβλέπει ανάπτυξη έως και 7,2% για το 2027
- TITAN S.A. - Επιτυχής ολοκλήρωση διάθεσης ομολογιών συνολικής ονομαστικής αξίας €350 εκ. λήξης 2031 από την Titan Global Finance Plc
- ΕΦΚΑ: Αυξάνονται 2,5% οι ασφαλιστικές εισφορές για επαγγελματίες και αγρότες
- ΜΑΚΒΕΛ – EURIMAC: Προσέφερε 32 τόνους ζυμαρικών σε ευπαθείς ομάδες το 2025
- ΟΠΕΚ+: Προς επιβράδυνση παραγωγής πετρελαίου, παρότι η τιμή του αγγίζει τα 70 δολάρια το βαρέλι
- Έπεσε το δίκτυο της NOVA σε αρκετές περιοχές στη χώρα
- AstraZeneca: Θα επενδύσει 15 δισ. δολάρια στην Κίνα έως το 2030
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







