Μια διαμάχη που εμποδίζει δεκάδες πετρελαιοφόρα να περάσουν τα ζωτικής σημασίας για τη ναυτιλία, στενά της Τουρκίας μπορεί να πλησιάζει σε λύση καθώς η κυβέρνηση της χώρας διαπραγματεύεται με ασφαλιστές πώς θα αποδεικνύεται ότι τα πλοία έχουν την απαραίτητη κάλυψη για τη διέλευση.
Η κατάσταση έχει ήδη παγιδεύσει εκατομμύρια βαρέλια αργού κυρίως από το Καζακστάν και είναι συνέπεια των κυρώσεων της G-7 στις εξαγωγές πετρελαίου της Ρωσίας οι οποίες δημιούργησαν ανησυχία στην Τουρκία για το ασφαλιστικό καθεστώς των πλοίων, θυμίζει το Bloomberg.
Μετά από μια συζήτηση πολλών ημερών σχετικά με το πώς οι ασφαλιστές μπορούν να παράσχουν τις απαραίτητες αποδείξεις, οι τουρκικές αρχές έστειλαν ένα δείγμα επιστολής που θα ικανοποιούσε τις απαιτήσεις τους, σύμφωνα με ειδοποίηση τοπικού λιμενικού πράκτορα. Η επιστολή είναι κοντά σε αυτό που έχει ήδη παρουσιάσει ο ασφαλιστικός κλάδος, προσφέροντας ελπίδα ότι μια συμφωνία μπορεί να είναι κοντά, σύμφωνα με έναν αξιωματούχο της ναυτιλίας με γνώση της κατάστασης.
Οι κυρώσεις του G-7 ουσιαστικά εμποδίζουν τα δεξαμενόπλοια να αποκτήσουν τυπική ασφάλιση για ρωσικά φορτία πετρελαίου εκτός εάν η τιμή πώλησης είναι 60 δολάρια το βαρέλι ή λιγότερο. Η Τουρκία ζήτησε πρόσθετες αποδείξεις ότι ένα πλοίο έχει ενεργή ασφάλεια αλλά ο ασφαλιστικός κλάδος δεν ανταποκρίθηκε σε αυτή την αρχική απαίτηση φοβούμενος το τετελεσμένο που δημιουργεί και την ευθύνη που θα μπορούσε να προκύψει εάν οποιαδήποτε πληροφορία ήταν εσφαλμένη.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Γ.Γ. Στεγαστικής Πολιτικής: Ερχονται έως 10.000 κοινωνικές κατοικίες για τη στεγαστική κρίση
- ΑΑΔΕ: Φοροδιαφυγή σε 3 στα 4 ημερόπλοια στην Κω βρήκαν οι ελεγκτές – τουρίστες
- Οι νέες business του Νίκου Β. Βαρδινογιάννη με το δημόσιο μέσω αμερικάνικης εταιρείας AI
- Tesla: Καταργεί την οικονομική έκδοση του Cybertruck λόγω χαμηλής ζήτησης
- Νέα άφιξη σε Goody’s/Everest: Η Έλενα Πολυζωίδου, Royalty και CRM Specialist
- Κίνα: Aύξηση 4,6% κατέγραψαν οι καταναλωτικές δαπάνες στο οκτάμηνο 2025
- ΑΠΣΙ Πίνδος: Το άνοιγμα στη Μεγάλη Βρετανία και η δύσκολη αγορά της Μέσης Ανατολής
- Samsung: Το Galaxy Z Fold 7 σημειώνει ρεκόρ πωλήσεων στη Δυτική Ευρώπη
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις