Ο κλάδος πραγματοποιεί στάση εργασίας και παράσταση διαμαρτυρίας
Ημέρα κινητοποίησης σήμερα Τρίτη 17 Μαρτίου για τους Κοινωνικούς Λειτουργούς, αφού είναι η Παγκόσμια Ημέρα Δράσης για την Κοινωνική Εργασία, με τον κλάδο να πραγματοποιεί στάση εργασίας και παράσταση διαμαρτυρίας στο Μέγαρο Μαξίμου στη 1μμ, με απόφαση που έλαβε ο Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος (ΣΚΛΕ).
Ο ΣΚΛΕ αναφέρει μεταξύ άλλων: «Καλούμε την Πολιτεία να ενισχύσει τις κοινωνικές υπηρεσίες με προσωπικό και πόρους, να προτάξει πολιτικές πρόληψης και κοινωνικής συνοχής, την κοινωνία να στηρίξει τις αξίες της αλληλεγγύης και της συνεργασίας».
Ήδη ανάλογες αποφάσεις στήριξης έχουν λάβει ΑΔΕΔΥ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΠΟΕΔΗΝ, ενώ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας αναφέρει πως: «εκφράζει την συμπαράστασή του στην κινητοποίηση του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδας, ενάντια στα χρόνια και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το κοινωνικοπρονιακό σύστημα λόγω της δραματικής υποστελέχωσης των Κοινωνικών Υπηρεσιών και της έλλειψης πόρων.
Το ΕΚΑ στηρίζει έμπρακτα τον δίκαιο αγώνα των συναδέλφων κοινωνικών λειτουργών, προκηρύσσοντας 2ωρη στάση εργασίας την Τρίτη 17 Μαρτίου 2026, από τις 13.00 έως τις 15.00 και δίνοντας το παρών, στις 13.00, στην παράσταση διαμαρτυρίας στο Μέγαρο Μαξίμου».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Kering: Ο Γαλλικός luxury κολοσσός αποκτά ειδικό τμήμα κοσμημάτων
- Πιέσεις από τις αεροπορικές εταιρείες για χαλάρωση των περιβαλλοντικών κανόνων της ΕΕ
- Την ανάγκη επίτευξης πληθωρισμού 2% τονίζει ο επικεφαλής της Τράπεζας της Ιαπωνίας
- Xάρης Τολούμης: Νέος Co-Managing Director στην TUV Nord Hellas, προερχόμενος από τη Siemens
- ΑΒΑΞ Α.Ε. - Αγορά Ιδίων Μετοχών
- Άνοδος και στις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας
- Δύσκολο να προβλεφθεί η διάρκεια της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή τονίζει ο Κόστα
- TITAN S.A. - Πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








