Λόγω επαναδιάθεσης ποσού 6 εκατ. ευρώ με ημερομηνία έναρξης υποβολής των νέων αιτήσεων 16/01/2024
Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ανακοίνωσε ότι υπάρχει δυνατότητα υποβολής επιπλέον αιτήσεων μέσω της επαναδιάθεσης πόρων, που αγγίζουν τα 6,4 εκατ. ευρώ, στο πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙ», παρέχεται μετά την εφαρμογή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης με αριθμό 358265/Β’ 6700/27-11-2023.
Ειδικότερα, οι αλλαγές που έγιναν στο πρόγραμμα επιδοτήσεων «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2» μέσω της εν λόγω ΚΥΑ, η οποία ορίζει προθεσμία 45 ημερών για την υποβολή δελτίου παραγγελίας οχήματος από τον δικαιούχο, με καταβολή προκαταβολής ή συμφωνητικού χρονομίσθωσης με προκαταβολή, δίνουν στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών τη δυνατότητα να αξιοποιήσει με βέλτιστο τρόπο τα διαθέσιμα κεφάλαια.
Με τη λήξη της ανωτέρω προθεσμίας των 45 ημερών για αιτήσεις που είχαν υπαχθεί σε αποφάσεις υπαγωγής έως 27/11/2023, διαπιστώθηκε ότι από τους 5.832 αιτούντες, οι οποίοι όφειλαν να υποβάλλουν τα ανωτέρω δικαιολογητικά, 3.040 δεν ανταποκρίθηκαν. Οι αιτήσεις τους απορρίφθηκαν, με αποτέλεσμα να αποδεσμευτεί ποσό 6.392.916,37 ευρώ για νέες αιτήσεις.
Η ημερομηνία έναρξης υποβολής νέων αιτήσεων είναι η 16/01/2024 και αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται μέχρι εξάντλησης του διαθέσιμου ποσού.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Bloomberg: Η Eurobank σχεδιάζει δυο συναλλαγές ασφάλισης δανείων
- «Καλσόν-γκεϊτ» στη Βουλή: Μήνυση κατά Ζωής προανήγγειλε η Μαρία Συρεγγέλα
- ΒΕΘ: Αύξηση μεταφορικού κόστους 15% για τις επιχειρήσεις από τα μπλόκα των αγροτών
- Wall Street: Με θετικό πρόσημο οι δείκτες
- Μελέτη Deloitte: Στα 13,5 δισ. ευρώ η ελληνική αγορά ψηφιακής τεχνολογίας έως το 2030
- ΕΒΕΠ: Κινδυνεύει η εορταστική αγορά από τα αγροτικά μπλόκα – Η εκτίμηση της ζημιάς
- Κοινό μέτωπο από 7 ευρωπαϊκές χώρες απέναντι στον παράνομο διαδικτυακό τζόγο
- Τσιάρας προς αγρότες: Υπάρχουν περιθώρια για παρεμβάσεις – Ποια αιτήματα μπορούν να ικανοποιηθούν
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








