Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν θα σταματήσει με μία μόνο αύξηση κατά 50 μονάδες βάσης στις επόμενες συνεδριάσεις της για τον καθορισμό των επιτοκίων, δήλωσε μέλος του διοικητικού συμβουλίου στο CNBC την Πέμπτη.
«Δεν θα σταματήσει μετά από μια μόνο αύξηση 50 μονάδων βάσης, αυτό είναι σίγουρο», δήλωσε ο Κλάας Κνοτ, ο οποίος υπηρετεί ως διοικητής της ολλανδικής κεντρικής τράπεζας, σχετικά με τις επερχόμενες κινήσεις της ΕΚΤ.
«Αυτό που έχουμε δει μέχρι στιγμής είναι δεδομένα που δεν είναι ενθαρρυντικά», είπε στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός.
«Έχουμε δει μια ακόμη ένδειξη για τον πληθωρισμό όπου δεν υπήρχαν ενδείξεις μείωσης των υποκείμενων πληθωριστικών πιέσεων. Επομένως, πρέπει να κάνουμε ό,τι πρέπει να κάνουμε, ο δομικός πληθωρισμός δεν έχει ακόμη περάσει ένα κρίσιμο σημείο στην ευρωζώνη και αυτό σημαίνει ότι οι εξελίξεις της αγοράς που έχω δει, ας πούμε, τις τελευταίες δύο εβδομάδες περίπου δεν είναι απολύτως ευπρόσδεκτες από η οπτική μου. Δεν νομίζω ότι είναι συμβατές με την έγκαιρη επιστροφή του πληθωρισμού προς το 2%,» είπε ο Κνοτ.
«Το μεγαλύτερο μέρος του εδάφους που πρέπει να καλύψουμε, θα το καλύψουμε με σταθερό ρυθμό πολλαπλών αυξήσεων κατά 50 μονάδες βάσης», είπε.
«Πού θα τελειώσει αυτός ο ρυθμός των αυξήσεων κατά 50 μονάδες βάσης, δεν μπορώ να πω εκ των προτέρων, αλλά είναι πολύ σαφές ότι η πρόεδρός μας χρησιμοποίησε τον πληθυντικό στις διατυπώσεις της, χρησιμοποιώ κι εγώ τον πληθυντικό. Έτσι, δεν θα σταματήσει μετά από μια μόνο αύξηση κατά 50 bps, αυτό είναι σίγουρο».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΟΕΝΓΕ: Απεργία νοσοκομειακών γιατρών και σήμερα 7/11
- Δήμος Αθηναίων: 13 λουκέτα σε καταστήματα για έως και δέκα ημέρες για τραπεζοκαθίσματα (Βίντεο)
- Κ. Ράιτ (υπουργός Ενέργειας ΗΠΑ): Η Ελλάδα σημείο εισόδου για το αμερικανικό LNG
- Μικτές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
- Βρετανία: Νέο ιστορικό ρεκόρ στη μέση τιμή των κατοικιών (340.000 ευρώ)
- Bίκος: Μετά το παγωμένο τσάι, ανανεώνει το χαρτοφυλάκιο των mixers για την αγορά της εστίασης
- Συμφωνία Ferrari με FAGE: Το ελληνικό γιαούρτι στις πίστες του WEC
- Μπρατάκος: “Η Ελλάδα μπορεί να γίνει προορισμός ποιοτικών επενδύσεων και καινοτομίας”
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








