Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα υπό την Κριστίν Λαγκάρντ αντιμετωπίζει μια δύσκολη δουλειά αναφορικά με την απόφαση πότε θα σταματήσει να αυξάνει τα επιτόκια, επειδή είναι δύσκολο να μετρηθεί ο αντίκτυπος της σύσφιξης, δήλωσε η επικεφαλής οικονομολόγος του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης.
Η Κλερ Λομπαρντέλι (στη φωτογραφία) σημείωσε στο Bloomberg Television ότι οι διαρθρωτικές αλλαγές μετά τον τελευταίο κύκλο του αυξανόμενου κόστους δανεισμού, όπως το υψηλότερο ποσοστό δανείων σταθερού επιτοκίου, καθιστούν δύσκολη την αξιολόγηση των επιπτώσεων στην πραγματική οικονομία. Αυτό θολώνει την εικόνα για τους κεντρικούς τραπεζίτες.
Η Λομπαρντέλι είπε ότι η πρόκληση είναι ιδιαίτερα μεγάλη στην τρέχουσα συγκυρία στην Ευρώπη, επειδή ακόμη και όταν η μέτρηση του πληθωρισμού μειώνεται, εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλη ισχύς στις πιέσεις του δομικού πληθωρισμού (σ.σ. μέτρηση που δεν λαμβάνει υπόψη ασταθή στοιχεία όπως η ενέργεια).
Αυτό είναι ένα βασικό σημείο διαμάχης για τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, οι οποίοι έχουν δώσει σήμα για μια αύξηση επιτοκίων αργότερα αυτόν τον μήνα, χωρίς καμία πραγματική υπόδειξη για το τι θα ακολουθήσει.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Επιφυλακτικότητα και μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές μετά το τεχνολογικό κραχ
- ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – Rheinmetall: Στρατηγική συμφωνία στην αμυντική βιομηχανία
- ΔΕΗ: Γιατί κλείνει ο κύκλος του λιγνίτη στη Δυτική Μακεδονία – Απαντά για την απόσυρση των παλιών εκσκαφέων
- Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 54 ετών ο Τάκης Γκώνιας
- BRIQ PROPERTIES Α.Ε.Ε.Α.Π. - ΒriQ Properties – Πιστοληπτική διαβάθμιση «AA» από την ICAP CRIF RATINGS
- Ο Δημήτρης Σιλβέστρος, νέος Sales Manager κλιματισμού στην FG Europe
- ΦΟΥΝΤΛΙΝΚ Α.Ε.Β.Ε. ΤΡΟΦ., ΑΝΤΙΠΡΟΣ/ΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΩΝ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
- Attica Πολυκαταστήματα: Ολοκληρώθηκε η παράλληλη διάθεση 900.000 μετοχών
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








