Φέτος έχει σημειωθεί κύμα κλοπών κρασιού στην Ιταλία, συμπεριλαμβανομένων δύο περιστατικών στη βόρεια περιφέρεια του Πιεμόντε
Εν έτει 2026, ακόμα και η κλοπή έχει εξελιχθεί και φέρει μια ποιότητα, ειδικά όταν μιλάμε για Ιταλία. Για του λόγου το αληθές, πριν από μερικά 24ωρα κλέφτες αφαίρεσαν 30.000 φιάλες κρασιού, συνολικής αξίας περίπου 5 εκατομμυρίων ευρώ (4,2 εκατ. λιρών), από ένα φημισμένο ιταλικό οινοποιείο στην Τοσκάνη, σύμφωνα με δημοσιεύματα ιταλικών μέσων ενημέρωσης.
Συγκεκριμένα, η Marchesi Antinori, ένα από τα μεγαλύτερα οικογενειακά οινοποιεία της Ιταλίας, ανακοίνωσε ότι η κλοπή στις αποθήκες της στην Τοσκάνη σημειώθηκε το Σαββατοκύριακο, τη στιγμή που η εταιρεία ετοιμαζόταν να αποστείλει μια παρτίδα προϊόντων σε πελάτες στο εξωτερικό. Από τη διοίκηση εκτιμάται ότι τουλάχιστον επτά μασκοφόροι απενεργοποίησαν τα συστήματα συναγερμού και τις κάμερες ασφαλείας και χρησιμοποίησαν περονοφόρα ανυψωτικά μηχανήματα της εταιρείας για να φορτώσουν σε δύο μεγάλα φορτηγά τα πολύτιμα ερυθρά κρασιά της Τοσκάνης: Tignanello, Solaia και Guado al Tasso.
Η μεγαλύτερη κλοπή του είδους της
Ο διευθύνων σύμβουλος, Renzo Cotarella, δήλωσε στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera ότι επρόκειτο για τη μεγαλύτερη κλοπή του είδους της στην Ιταλία. «Μια κλοπή τέτοιας κλίμακας και αξίας δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά στην Ιταλία», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε ότι ελπίζει πως οι αρχές θα καταφέρουν να εντοπίσουν το κλεμμένο κρασί.

O Renzo Cotarella
«Δύο φορτηγά γεμάτα εμπορεύματα δεν γίνεται να εξαφανιστούν έτσι απλά. Οι δρόμοι της Τοσκάνης είναι γεμάτοι κάμερες – ίσως με λίγη τύχη καταφέρουμε να ανακτήσουμε τουλάχιστον μερικές από τις φιάλες που μας έκλεψαν».
Μιλώντας στους Financial Times, εξάλλου, δήλωσε: «Αυτά τα κρασιά έχουν μεγάλη αξία και δεν ξέρω πώς μπορούν να πουλήσουν όλη αυτή την ποσότητα σε όλο τον κόσμο χωρίς να γίνουν αντιληπτοί».
Φιάλες με τιμές από 150 έως 500 ευρώ η καθεμία
Η εταιρεία εκτιμά ότι η επιλογή των συγκεκριμένων φιαλών –οι οποίες συνήθως πωλούνται σε τιμές που κυμαίνονται από 150 έως 500 ευρώ η καθεμία– υποδηλώνει ότι οι δράστες ήταν γνώστες του κρασιού και διέθεταν εσωτερική πληροφόρηση. Η κλοπή έγινε αντιληπτή μόλις το πρωί της Δευτέρας, όταν το προσωπικό έφτασε στον χώρο. Δεν έχουν πραγματοποιηθεί συλλήψεις.
Η Marchesi Antinori ιδρύθηκε το 1385 και εξάγει προϊόντα σε 170 χώρες. Πέρυσι, τα έσοδά της ανήλθαν στα 263 εκατομμύρια ευρώ (223 εκατ. λίρες). Φέτος έχει σημειωθεί κύμα κλοπών κρασιού στην Ιταλία, συμπεριλαμβανομένων δύο περιστατικών στη βόρεια περιφέρεια του Πιεμόντε, όπου φέρεται να εκλάπησαν φιάλες αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, αλλά καμία δεν ήταν τόσο μεγάλης έκτασης και αξίας όσο αυτή πριν από λίγες ώρες.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Deloitte: Στα ύψη η γεωπολιτική ανησυχία των Ελλήνων CFOs – Στροφή σε εξαγορές και AI
- Χρηματιστήριo Αθηνών: Επιστροφή πάνω από τις 2.600 μονάδες με τράπεζες
- Στην Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη ο Κώστας Ζαχαριάδης
- ΦΑΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε. - ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
- Nexans Ελλάς: Άλμα 63,5% στα καθαρά κέρδη, τζίρος 136 εκατ. ευρώ και ώθηση από ΔΕΔΔΗΕ
- Με θετικό βήμα και οδηγό το Λονδίνο το άνοιγμα των ευρωαγορών
- Praktiker Hellas: Περνά στην εποχή της Dedeman και κάνει προσλήψεις
- PREMIA ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΣΕ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ - ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








